Yerel >> Güneydoğu Güncel Haber


HDP’de gözaltı protestosu


Link [2022-04-14 09:03:10]



HDP eski Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş, Figen Yüksekdağ ve eski milletvekilleriyle beraber 108 kişinin yargılandığı Kobani Davası kapsamında yürütülen soruşturmada 91 kişi hakkında gözaltı kararı verildi. 6-8 Ekim olaylarını finanse ettikleri iddiasıyla Ankara Cumhuriyet Savcılığının, dönemin belediye yetkililerinin bulunduğu çok sayıda gözaltının gerçekleştirilmesi HDP Diyarbakır İl Başkanlığı tarafından protesto edildi.

Bağlar ilçesi Koşuyolu Parkı’nda yapılan konuya ilişkin açıklama yapan HDP Diyarbakır İl Eşbaşkanı Zeyyat Ceylan, gözaltı operasyonuna tepki gösterdi. Her geçen gün partilerine yönelik saldırıların arttığına söyleyen Ceylan, “AKP iktidarı gideceğini bildiği için yine HDP'ye saldırıyor. AKP ve MHP'nin amacı HDP'nin demokratik siyaset yapmasını engellemek ve barışın sesini kısmaktır. AKP-MHP bugün her yerde zulmü farz kılmak istiyor. Tüm bu saldırılara rağmen HDP her zaman ayaktadır. HDP'nin siyaset yapmasını bitirmek isteyenlerin siyaseti bitti. AKP-MHP bitti. İster şimdi, ister aylar sonra seçim olsun AKP kaybedecektir. Her zaman irademize sahip çıkacağız. Kimse irademizi kıramaz” diye konuştu.

HDP Diyarbakır Milletvekili Dersim Dağ da gözaltı kararın 14 Nisan KCK operasyonlarına denk geldiğine işaret ederek, “HDP’nin yerel seçimlerde başarıyla çıkmasından sonra Kürt siyasetinde KCK operasyonları gerçekleşti. Yıllar sonra davalar görüldü ve o savcı hakimler yargılandı. Bugün yine Kürt siyasetine dönük politikalar yürütülüyor. Aslında HDP şahsında halkı sindirme halkın iradesini yok sayma politikaları yürütülüyor. Kobani’de IŞİD’in kaybetmesini hazmedemeyenler bunun intikamını Kürt halkından alıyor. Kobani Kürt halkının en meşru mücadelesidir ve bunu kriminzalize etmeye çalışıyorlar. IŞİD nasıl Kobani’de kaybettiyse AKP de Amed’de kaybedecek. AKP’nin sarayı yerle bir olacak. Kürt halkına diz çöktürmek isteyenler kendilerine bunu yaşatacak. Kürt halkı bu tür oyunlara diz çökmeyecek. 2022 Amed Nevrozu bunun en büyük örneğidir. Kürt halkı, HDP diz çökmedi, hiçbir zaman da çökmeyecek. Kazanan halklar kaybeden AKP olacak” şeklinde konuştu.

Salih YEŞİL



Çok Okunanlar

2024-10-22 18:19:17