Yerel >> Güneydoğu Güncel Haber


Hacı adayları kutsal topraklara gitmeyi heyecanla bekliyor


Link [2022-06-03 23:36:11]



Şanlıurfa'da 2 yıl aradan sonra kutsal topraklara gitmek için hazırlanan hacı adayları, uzun süredir büyük bir heyecanla hacca gitmeyi beklediklerini dile getirdi.

Suudi Arabistan, Coronavirus salgını nedeniyle, 2 yıl boyunca mukaddes topraklara yurtdışından gelmek isteyen hacı adaylarını kabul etmemişti. Suudi hükümeti 2022 yılı için ise Türkiye'ye 37 bin 770 kişilik kontenjan ayırdı.

2020 yılında hacca gitmeye hak kazanan 65 yaş altı hacı adayları 2022'de kutsal topraklara gidecek.

Şanlıurfa'dan da 65 yaş altı 830 kişi kutsal topraklara gidecek.

Şanlıurfa İl Müftülüğü tarafından bu yıl kutsal topraklara gidecek hacı adayları için seminer düzenlendi.

Seminere katılan hacı adayları, uzun aradan sonra hacca gitmeleri ile ilgili duygularını İLKHA'ya paylaştı.

Sabri İmir

"Hacca gitmeyi sabırsızlıkla bekliyoruz"

14 yıl önce ailece hacca yazıldıklarını belirten Sabri İmir, "14 yıl önce annem, babam, ablalarım ve hanımım ile birlikte hacca yazıldık. Hac, 2019'da çıktı. Bizde tüm hazırlığımızı yaptık ama Coronavirus çıktı.  Virüs nedeniyle hacca gidemedik. Nasip kısmet bu yılmış. Bu yılda üzüldüğüm taraf 65 yaş üstünün hacca kabul edilmemesidir. Annemin, babamın ve ablalarımın hacca gelmemesine üzüldüm. Mutluyum, Cenab-ı Allah, ben ve eşime bu günü kısmet etti. Hacca gitmeyi sabırsızlıkla bekliyoruz. Allah'ın evine gidiyoruz. İnşallah kazasız belasız gidip geliriz. Allah, hacca gitmeyenlere de nasip etsin. Hacca gidince bütün Müslümanlara dua edeceğiz." dedi.

Mustafa Demir

"13 senedir hacı olmayı bekliyordum"

Hac yaparken Allah için çaba sarf edilmesi gerektiğini ifade eden Mustafa Demir, "İlk kez hacı olacağım. 13 senedir hacı olmayı bekliyorum. Allah haça gitmeyi nasip etti. Çok mutluyum, sevinç içerisindeyim. Dün Ankara'daydım, dün gece haber geldi. İşimi bırakarak seminer için buraya geldim. İnşallah, Rabbim bütün din kardeşlerimize hacca gitmeyi nasip eder. Hacca ilk gidince anne babamıza, dedelerimize, devletimize ve din kardeşlerimize dua edeceğim. Hatimler yapacağız inşallah. Hac zamanı boyunca Allah için çaba sarf etmemiz gerekir." şeklinde konuştu.

Ömer Danacı

"İki yıldır hacı olmak için bekliyordum"

Salgın nedeniyle hacca gidemediğini dile getiren Ömer Danacı, "İlk kez hacı olacağım. İki yıldır hacı olmak için bekliyordum. Çok mutluyuz. Nasıl anlatacağımı bilmiyorum. Adımız 2020 yılında kurada çıktı. Salgın var diye beklemek zorunda kaldık. Salgından sonra bu yıl gitmemiz nasip oldu." diye konuştu.

Fatma Altuğ

Fatma Altuğ ise hacı olacağı için çok mutlu olduğunu belirterek "Hac kurası salgından önce bize çıkmıştı. Pasaport çıkardık ama salgın çıktı diye gidemedik. Bu sene kısmet oldu. Pasaport çıkardık, para yatırdık ve aşımızı olduk. Hacca gideceğim için çok mutluyum." dedi.  



Çok Okunanlar

2024-10-22 02:30:15