Yerel >> Güneydoğu Güncel Haber


Evlat nöbetinde tam 1000 gün oldu!


Link [2022-05-29 15:01:50]



Yasin GÜLER

 

22 Ağustos 2019 'da 70 yaşındaki Hacire Akar, 21 yaşındaki oğlu Mehmet Akar’ın dağa kaçırıldığı iddiasıyla Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü’ne giderek kayıp müracaatında bulunmuş akabinde HDP Diyarbakır il binasına giden Hacire Anne, oğlunun parti binasına girdikten sonra bir daha çıkmadığını ve buradan dağa kaçırıldığını iddia edip Oturma eylemine başlamıştı.

 

Daha sonra Diyarbakır'daki annelere destek olmak isteyenler "http://www.annelerleberaberiz.com" adlı internet sitesinde imza kampanyasına başlatmış asker ve polis anneleri Songül Altıntaş, Şadiye Özbey, Emine Kaya, Rahime Uyumaz başta olmak üzere daha sonra Türkiye'nin bir çok yerinden annelere destek olmaya gelen mağdur aillerden Aysel Koyun, Latife Ödümlü, Fevziye - Şahap Çetinkaya, Remziye Akkoyun, Rauf- Ayşegül Biçer, Celil, Hediye Begdaş, Şevket- Songül Altındaş, Rahime Uymaz, Emine ve Şeyhmus Kaya, Sadiye Özbey, Meryem Savur, Sabiha Balta, Aysel Koyun, Güzide Demir, Bedirhan- Necla Çur, Hüsniye Kaya, Ayten- Şadin Elhaman, Salim- Saliha Edizer, Süleyman Aydın, Mevlüde Üçdağ, Latife Ödümlü, Salih Aylu eyleme katıldılar. Bugün sayıları her geçen gün daha fazla olan ailelerin sesine ses olan ve bugün Türkiye'nin her yerinden takip edilen Diyarbakır anneleri 1000 günlerini geniş katılımlarla duyurdu.

 

Diyarbakır Anneleri 1000 gününde telefonla bağlanan Cumhurbaşkanı Erdoğan evlat nöbetinin 1000'inci gününde ailelere seslendi;

 

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, evlat nöbetinin 1000'inci gününde Diyarbakır'a gelerek aileleri ziyaret etti. Ziyaret sırasında ailelere bir konuşma gerçekleştiren Soylu'nun ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da telefonla bağlanarak ailelerin mücadelesine övgüde bulundu.

 

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun, HDP Diyarbakır İl Binası önünde evlat nöbeti tutan anneleri ziyareti sırasında, alana telefonla bağlanan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bin gündür kararlılıkla mücadele veren aileleri tebrik etti.

 

Telefonla yaptığı konuşmada Erdoğan,

 

"Bundan tam bin gün önce başlayan mücadeleniz eşine az rastlanır bir mücadele olarak tarihe altın harflerle yazıldı. Şahsım ülkem ve milletim adına sizlere ne kadar teşekkür etsem azdır. Diyarbakır'da ve diğer şehirlerde annelerimizin verdiği mücadeleyi, verdiğimiz operasyonlarla tamamlıyoruz. Artık çocuklarımızı kandıramayan terör örgütünün faaliyet sahalarını da birer birer kapatıyoruz." dedi.

 

Akar'ın kararlı eylemi ve yaktığı meşale, Türkiye'de birçok aileye cesaret ve umut olduğu bugün Bu cesur duruşu gören aileler, 3 Eylül 2019'da HDP İl Başkanlığı önünde evlat nöbeti başlatması Akar'ın haklı mucadelesini Diyarbakır'da ailelerin dağa kaçırılan evlatları için HDP Diyarbakır İl Başkanlığı binası önünde 3 Eylül 2019'da başlattığı oturma eylemi 1000. gününe taşımış oldu.

 

1000 günde, 301 ailenin katıldığı evlat nöbetinin zaferinde 35 evlat ailesine kavuştu, HDP yönetimi, Diyarbakır İl Başkanlığı binasının kepengi indirerek faaliyetlerini ilçe binalarına taşıdığı görüldü.

 

Ailelerin eylem yaptığı HDP önündeki çadır yanında düzenlenen etkinlikle 1000. günlerini bütün dünyaya duyurarak, etkinliğe İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Diyarbakır Valisi Ali İhsan Su, Ak Parti MKYK üyesi Alaattin Parlak, MKYK üyesi Suna Kepoglu Ataman, HAK İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan, STK temsilcileri, siyasi parti temsilcileri, Basın mensupları, evlat nöbeti tutan aileler ile birlikte Diyarbakır ve Türkiye'nin birçok yerinden aileler katıldı.



Çok Okunanlar

2024-10-22 06:43:00