Yerel >> Güneydoğu Güncel Haber


Ergani'de Nevroz'a gözaltı engeli


Link [2022-03-20 19:12:00]



Diyarbakır'ın Ergani ilçesinde yapılması planlanan Nevroz kutlaması, başlamadan bitti. Alana girişler devam ederken, alana giren bir grubun "yasa dışı slogan" atması üzerine emniyet ekipleri tarafından gözaltına alındı. En az 8 kişinin gözaltına alınmasının ardından Nevroz Tertip Komitesi, kutlamayı sonlandırdıklarını anonsu geçti. Başlamadan bitirilen Nevroz kutlamasına dair Halkların Demokratik Partisi Ergani İlçe Eşbaşkanlığı önünde basın açıklaması yapıldı.

'SAĞDUYULU DAVRANILABİLİRDİ'

Açıklamayı yapan HDP Ergani İlçe Eşbaşkanı Zülgüf Birgül, "Nevroz alanında kutlamamıza tahammül gösterilmedi, sağduyulu davranılmadı. Görüşmelerde olmamasına rağmen keyfi bir uygulamayla özellikle 15 yaş altı gençlerin alana alınmadı. Bu kabul edilebilecek bir durum değil. Bu durumu keyfi bir durum olarak değerlendiriyoruz. Çok detaylı aramalar yapıldı. Bunlar keyfi uygulamalardır. Alanda birkaç gencin slogan atması sonucu güvenlik güçleri tarafından, alanın içinde dahi gençleri gözaltına alındı. Bunu protesto ediyoruz. Bayramın, bayram havasında geçmesi için bir az daha sağduyulu davranmaları gerekiyordu. Ne yazık ki bunlar olmadı. Kutlama provoke durumuna getirildi." ifadesini kullandı.

Kutlamaya konuşmacı olarak katılması planlanan HDP Milletvekili Dersim Dağ ise "Bugün Ergani'de Nevroz kutlamasında hukuksuz, büyük bir haksızlık vardı. Gençlerin coşku ve sevinçle alanı doldurmalarına tahammül edemediler ve gençlere saldırdılar. Nevroz’umuzu yarıda bırakıp bitirmek zorunda kaldık." dedi.

Salih YEŞİL



Çok Okunanlar

2024-10-23 04:32:03