Yerel >> Güneydoğu Güncel Haber


Elektrik zammına mumlu protesto


Link [2022-02-11 00:12:25]



Elektrik tüketimine yüzde 52 ile yüzde 127 oranında yapılan zammın faturalara yansımasıyla zammın geri alınması başlayan protestolar yer yer devam ediyor. Diyarbakır merkez Yenişehir Ofis Semti esnafı, akşam saatlerinde Gevren Caddesi üzerine bir araya gelerek, zamları yaktıkları mumlarla protesto etti. Elektrik faturalarının yer aldığı “Tasarruf etmemiz lazım ampulü kapatın güneş bize yeter”, “Zamlarla geçinemiyoruz DEDAŞ zulmüne hayır”, “Yasal hırsızlık çocuklar üşümesin”, “Soygun var DEDAŞ zulmüne hayır” yazılı dövizler taşıyan esnafın yürüyüşüne ise polis izin vermedi. Görüşmelerin ardından esnaflar açıklama yaptı.

 

Grup adına açıklama yapan esnaf Heybet İçen, zamlar nedeniyle içine girdikleri sıkıntıları anlatarak, “Daha önce uygun gelen faturalar bugün itibariyle yaklaşık yüzde 150, yüzde 200 zamlı bir şekilde gelmektedir. Çocuklarımız üşümemesini istiyoruz. Evdeki insanların acı çekmemesini istiyoruz. 2 bin liralık faturanın 5 bine çıkmasına sitem ediyoruz biz. Biz devletin elinde olan kamu kuruluşlarının özelleştirilmesine karşıyız. Biz diyoruz ki özelleştirilen kurumlarımız tekrardan kamulaştırılsın, bunun çözümü bu. Faturaların yüksek gelmesi bizi zorluyor. Tüm yetkililerin sesimizi duymasını istiyoruz. Haykırışlarımıza cevap versinler ve bir an önce bir dahaki fatura gelmeden bu işe çözüm bulmasını istiyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımız nasıl dünya 5’ten büyüktür demişse unutulmasın ki Türkiye de 5’ten büyüktür. 5’li çete bitecek, Türkiye o zaman kurtulacak,” ifadelerini kullandı.

 

‘ZAMLARIN GERİ ALINMASINI İSTİYORUZ’

 

Ardından konuşan Velat Yaşa adlı esnaf da tüm yetkililerin seslerine kulak vermesini isteyerek, zamların geri alınmasını istedi.

 

Konuşan esnaflardan Şiyar Göktimur da “Ülkemizde damat Berat Albayrak ile başlayan ekonomik kriz etkilenen esnaflarız. Damatla birlikte başlayan kriz dolayısıyla gelen yanlış faiz politikaları ve bu süreçte de diğer beşli çetenin yandaş kurumların DEDAŞ gibi ülkenin büyük varlıklarının özelleştirilmesi sonucu durumumuz budur. Gelen bütün zamlar beşli çetenin doyurulamaması, onların kar hırsıdır ve buna da iktidarın sessiz kalmasıdır. Zamların geri alınmasını istiyoruz. DEDAŞ bu zammı kendi kendine yapmıyor, saraydan bir talimat gelmesi gerekiyor ki bu DEDAŞ zammı geri alsın. Bu sorunun tek bir çözüm yeri vardır, o da saraydır. Sarayın talimat vermesi gerekiyor zamların geri alınması için. Verdikleri asgari ücret halkın cebine girmeden üç kat olarak geri gitmiştir, erimiştir.” diye konuştu.

Salih YEŞİL



Çok Okunanlar

2024-10-23 16:32:49