Yerel >> Güneydoğu Güncel Haber


Ekmek fiyatları dar gelirliyi zor durumda bıraktı


Link [2022-06-17 22:24:47]



Unun Türkiye Mahsulleri Ofisi (TMO) Tarafından oldukça düşük fiyatla üreticilere verildiğini, piyasada üç kat fiyatla satıldığını belirten vatandaşlar, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nin diğer çalışmaları yanında Halk Ekmek girişiminde bulunmamasını eleştirdi.

Gazetemize açıklamada bulunanlardan A.Ö. "Belediye vatandaşın ekonomik dar boğazda evine ekmek götüremiyor. Günde yedi ekmek 42 TL tutuyor. Asgari ücretin 1260 TL'si ekmeğe giderken ne yapabiliriz? Belediye, vatandaşına ucuz ekmeği Halk Ekmek ile ulaştırmalı." dedi.

Piyasada düşük gramajlı ekmeği semt pazarlarında gördüğünü belirten M.A, "Diğer şehir belediyeleri Halk Ekmek ile dar gelirliye, emekliye ulaşırken, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, bundan neden kaçıyor?" diye sordu.

"Her şey etkinlik, kurs, müzik, kültür-sanata harcanıyor. Aç olan için ekmek kutsal. Aç insan, ekmeğe para veremeyen dar gelirli, kültüre ve sanata zaman ayırabilir mi? Belediye Başkanı, bu soruna el atmalı." diyen diğer bir vatandaş, üniversite mezunu işsiz olduğunu belirtti.

Kilosu 14 TL'yi bulan 1 kilogram ekmek fiyatlarını bu şartlarda makul bulmayan kimi esnaf, on nüfuslu bir ailenin sadece aylık ekmek masrafının 2000 TL'yi geçtiğini belirtti.

Gözler, şimdi BB Başkan Vekili İl Valisi'nde. Halk Ekmek yoluyla halkın sofrasına ucuz ekmek gelecek mi gelmeyecek mi?

Vatandaşın gündeminde olan konulardan biri Halk Ekmek oldu.

Mehmet Zeki ÖZER



Çok Okunanlar

2024-10-21 15:42:19