Yerel >> Güneydoğu Güncel Haber


Eker Diyarbakır hak ettiği konuma gelecek.


Link [2022-05-29 01:52:02]



Eski Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı ve AK Parti Diyarbakır Milletvekili Mehmet Mehdi Eker, geçtiğimiz günlerde Sağlık Bakanlığı’nca ihalesi yapılarak, temeli atılan ancak fiyat artışları kararnamesiyle duran Kayapınar İlçesi’ndeki Şehir Hastanesiyle ilgili süreci değerlendirdi.

Eski Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı ve AK Parti Diyarbakır Milletvekili Mehmet Mehdi Eker

ŞEHİR HASTANESİ FİYAT ARTIŞLARI KARARNAMESİYLE İLGİLİ YAŞANAN SÜREÇTEN DOLAYI DURDU!

Şehir Hastanesinin fiyat artışları kararnamesiyle ilgili yaşanan süreç sebebiyle durduğuna işaret eden Eker, “Şuanda onun sonucundaki yüklenici firmanın nihai kararı bekleniyor. Onlar eğer bu fiyat kararnamesi ile yeni şekliyle kabul ederse Sağlık Bakanlığı ile anlaşırlarsa devam ederler, değilse yeniden ihaleye çıkılır. Tabi sağlık Bakanlığının kendi yatırımı olmasıyla hasebiyle biz Sağlık Bakanlığı nezdinde takip ediyoruz. Sağlık Bakanımız bize bu hastanenin mutlaka yapılmasıyla ilgili kararlı ve Bakanlığın yatırım programında olduğunu söyledi” dedi. 

 

“SAĞLIK BAKANLIĞIN İLGİLİ BÜROKRATLARI DİYARBAKIR’IN SAĞLIK HİZMETLERİYLE İLGİLİ KOORDİNASYON TOPLANTI YAPACAK”

 

Eker, Önümüzdeki hafta içerisinde Bakanlığın ilgili bürokratlarının Diyarbakır’a gelerek, burada sağlık hizmetleriyle ilgili bir koordinasyon toplantısı yapacağını ifade ederek, “Arkasında da Sayın Bakan Fahrettin Koca Diyarbakır’a gelecek. Sayın Bakan’da yine ilimizle ilgili sağlık meseleleri ve hizmetleriyle ilgili ayrıntılı bir şekilde Diyarbakır’da onun bütün ekibiyle birlikte inşallah görüşeceğiz. Bu toplantı önümüzdeki hafta sonunda olabilir. Partimizin Kızılcahamam’daki istişare toplantısı eğer ondan dolayı yetişemez ise bir sonraki hafta olacak. Yani önümüzdeki günlerde Sağlık Bakanımızın Diyarbakır’a gelmesi söz konusu. Ve ön toplantı için arkadaşlar bu hafta başı geliyorlar” diye konuştu.

“DİYARBAKIR’A BİR DEĞİL İKİ ŞEHİR HASTANESİ YAPILACAK”

Diyarbakır’a iki şehir hastanenin yapılacağının müjdesini veren Eker, şöyle dedi:

“İki konu var. Bunlardan biri temeli atılan ve hazırlıkları yapılan önceden ihalesi yapılmış olan ve son fiyat kararnamesi ile duran Kayapınar ilçesindeki Şehir Hastanesi ile yine bir tane daha Şehir hastanesi daha yapılması söz konusu. Onun da yer çalışmalarını yaptık. Bu şehir hastanesi şehrin başka bir aksında yapılması planlanıyor. O da gündemde. Bununla ilgili de sayın Bakanımızla görüştüm. Onu da ya Silvan yolu tarafında ya da başka bir bölgesinde yapılacak. Şehrin bütün girişlerinde birer hastane olacak” ifadelerini kullandı.

 

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI’NDAN 2022 YILINDA DİYARBAKIR’A 500 MİLYON LİRA EĞİTİM YATIRIMI

Eski Bakan ve AK Parti Diyarbakır Milletvekili Eker, Milli Eğitim Bakanlığının Diyarbakır’ın eğitimi için fiziksel alt yapı yatırımlarıyla ilgili 2022 yılı içerisinde 500 milyon lira civarında eğitim yatırımının programa alındığını hatırlatarak, şunları söyledi: “Bir kere alt yapı yani okullardaki fiziki ihtiyaçların giderilmesi, Bunlarla ilgili tabi bütçe imkanları ölçüsünde bunlar hızla tamamlanacak. Şehrin nüfusu giderek artıyor. Öyle bir durum var. Yani 2 milyona yakın nüfus var. Dolayısıyla sadece şehir merkez 1 milyonun üzerinde. Dolayısıyla bir bunların yapımı var.

ÖĞRETMEN KALİTESİNİN ARTIRILMASINA YÖNELİK ÇALIŞMALAR YAPILMALI

İkinci husus da şu; Öğretmen kalitesi. Genel anlamda yani öğretmenlerin de gerek hizmeti içi eğitim yoluyla ve öğretimde kalitenin artırılması bunlarla ilgili bakanlığın kendi politikaları var. Sonuçta esas sorun burada. Bu nasıl artırılıyor. Birincisi öğretmen niteliğinin artırılmasıyla ilişkilidir. Bunun dışında öğretmenin kendi eksiği varsa bu eksiklikler gidecek. Hizmet içi eğitim programları yapılır. Ona göre eksiklikleri giderilir. İşin o boyutu var. İki, tabi laboratuvar ve pratik gerektiren alt yapı eksikleri vs. varsa bunlar giderilir. Maalesef Türkiye genelinde böyle bir durum söz konusudur. Diyarbakır’ın ÖSYM’de dile getirilen rakamlar nispi sıralamadır. Nispi sıralama değişiyor. Diyarbakır’da başarılı ve iyi öğrencilerimiz de var. Genel seviye itibariyle mukayese edildiğinde o nisbi olarak etkileniyor. Milli Eğitim Bakanımızla Diyarbakır’daki eğitim konularıyla ilgili hususları biz görüştük. Fiziki alt yapıyla ilgili olanlar sonuçta kararlarla alınıyor. Bunlar hayata geçiyor ama esas niteliğin artırılması önemlidir. Niteliğin artırılması Milli eğitim bakanlığın yapacağı hizmet içi eğitim programları, diğer öğretmenlerin yetiştirilmesiyle ilgili meseleler ve sınıflardaki varsa bilgisayar, laboratuvar gibi eksikliklerin giderilmesi yani öğrenmenin kolaylaştırılması bunlarla artar”

İŞSİZLİK Mİ? MESLEKSİZLİK Mİ?

Mesleki eğitimin geliştirilmesi ve daha ön plana çıkarılması gerektiğini belirten Eker, “Yani herkes bütün öğrenciler normal eğitime yönlendirilirse olmaz. Dünyanın her yerinde öğrenciler yeteneklerine, eğilimlerine göre yönlendirilir. Ara iş gücü ihtiyacı var. Mesela sanayiye ve her sektöre soruyoruz. Teknik düzeyde, işte ustabaşı, usta, tekniker, teknisyen gibi branşlarda bu tür yerlerde büyük bir ihtiyaç var. Öbür tarafta işsiz var. Tabi bu aslında işsizlik midir? Mesleksizlik midir? Sorusu ortaya çıkıyor. Dolayısıyla bizim bu öncelliğe dikkat etmemiz gerekiyor. Sorun kişinin meslek sahibi edinilmesidir. Bu da eğitimle mümkün. Eğitim kurumlarının eğitim politikasıyla alakalıdır. Orada oluşturulacak, uygulanacak programlarla alakalı. Biraz genel bir sorun. Tek başına Diyarbakır’ın sorunu değil” dedi.

“YENİ VALİ SU DİYARBAKIR’DA YAPILAN HİZMETLERE KALDIĞI YERDEN DEVAM EDECEKTİR”

Eker, Diyarbakır’da başlatılan hizmetlerin Vali Karaloğlu’nun görev değişikliğine rağmen artarak devam edeceğini işaret ederek, “Şimdi sonuçta Sayın Valim ile ilgili bir görev değişikliği oldu. Münir bey çok gayretli ve çalışkan bir valimizdi. Cumhurbaşkanımızın talimatı ile başka bir göreve atandı. Yeni Valimiz Ali İhsan Su’nun da Sayın Valimiz Münir Karaloğlu’nun döneminde yapılan hizmetlere kaldığı yerden devam edeceğinden şüphemiz yoktur. Diyarbakır artık huzur ve güven ortamının başkenti haline geldi. Bu sağlanan huzur ve güven ortamıyla hizmetler de beraberinde geldi, geliyor. Özellikle turizm anlamında büyük bir potansiyele sahip ilimizde iç turizmin gözdesi oldu. Hatta ilk kez Diyarbakır’a gelen misafirlerimiz gördükleri manzara karşısında şaşkınlıklarını gizleyemiyorlar. Diyarbakır’ın bu halde olduğuna inanamıyorlar. Son 3-4 yıldır sağlanan bu huzur ve güven ortamıyla birlikte turizmde de bir ivme sağlandı. Diyarbakır, eğitim, sağlık ve sanayi anlamda hak ettiği konuma gelmesi için çaba ve gayretlerimiz devam edecektir” şeklinde konuştu.

 

Sait BAYRAM’ın Özel Röportajı

 



Çok Okunanlar

2024-10-22 06:32:37