Yerel >> Güneydoğu Güncel Haber


Diyarbakır'da 56 yeni belediye otobüsü ekleniyor!


Link [2022-04-21 17:13:05]



Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu, gençlerle buluşmasında bir vatandaşın Hazro ilçesinde çalıştığını ve ulaşım sorunu yaşadığını belirtti. Karaloğlu ise 56 yeni belediye otobüsü siparişi verdiklerini ve önümüzdeki günlerde ilk grubun kentte geleceğini söyledi.

Merkezdeki vatandaşların toplu taşımada sorun yaşadığını belirten Karaloğlu, önceliğinin merkezdeki toplu taşıma sorununu çözüp daha sonra otobüsün gitmediği ilçelere ulaşımın sağlanacağını açıkladı.

“MERKEZDE TOPLU TAŞIMADA ÇOK SORUNUMUZ VAR”

Vali Karaloğlu’nun açıklaması şöyle: “Bizim otobüsümüzün olduğu ilçeler var ama daha çok büyük ilçelerde var. Hazro küçük ve uzak bir ilçemiz. Kulp ve Lice’de de yok. Bizim merkezde toplu taşımada çok sorunumuz var onu çözmeye çalışıyoruz. Merkezdeki vatandaşlarda onu yaşıyorlar. Biz 56 tane yeni belediye otobüsü sipariş verdik. İnşallah ilk grubu Bu Nisan’ın sonu, Mayıs ayının ilk günlerinde şehrimize ulaşmış olacak. Hazro’ya hemen verebilir miyiz bilmiyorum. Hedeflerim arasında bütün ilçelere otobüs vermek var. Ama bugün vermeyişimizin sebebi elimizde yeterli otobüs yok.” Dedi.



Çok Okunanlar

2024-10-22 13:40:45