Yerel >> Güneydoğu Güncel Haber


Diyarbakır Valisi Neden Hedef Oldu?


Link [2022-06-06 00:09:14]



Yasin GÜLER

 

Diyarbakır'da yayın yapan bir kaç gazete Diyarbakır Valisi Ali İhsan SU'yu gazeteciler cemiyetinin törenine katılmadı diyerek hedef gösterdi. Valiliğin gerekçeli açıklamasını beklemeden "HDP vekillerinin törende olduğunu korumalarından öğrendi kapıdan geri döndü", Diğer Haber de ise "Kayyum Kapıdan Döndü" diyerek açıklama yapan gazetelerden biri en iyi çıkış yapan yerel medya ödülü aldı.. 

 

Ödül törenine kimler katıldı;

 

Diyarbakır Gazeteciler Cemiyeti'nin geleneksel olarak her yıl düzenlediği ödül törenine Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu , Yenişehir Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Murat Beşikci , HDP Diyarbakır Milletvekili Remziye Tosun , Ak Parti il sekreteri Hasan Çakar, Ak Parti Tanıtım ve Medya Başkanı Mehmet Fatih Kayhan, Kayapınar Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Arif Karaman , Ticaret Borsası Başkanı Engin Yeşil , OSB Başkanı Mustafa Fidan, Öz Sağlık Sendikası İl Başkanı Mehmet Aküzüm'ün yanı sıra çok sayıda gazeteci katıldı. 

 

Diyarbakır İl Valisi Ali İhsan SU'nun hedef gösterdiği yayın organlarında ideolojik yorumlara sebebiyet veren gazetelerin yani sıra vatanperverler ; Diyarbakır annelerinin dahi ödül almadığı bir ortama gitmeyen valiyi tebrik ederken, Muhafazakar yorumcular alkol ruhsatı olan ve işletmesinde alkol satılan bir ortamda törene katılmayan Diyarbakır Valisi Ali İhsan Su'yu taktir etmeleri gözden kaçmadı.

 

Bir çok yerel medya ve ulusal yayın organlarının Diyarbakır temsilcilerinin ödül aldığı ve Mevcut iktidarın brokratlari ve Parti il yönetiminin ödülleri taktım ettiği programda Diyarbakır Valisi Ali İhsan SU'yu kim veya kimler in hedef gösterdiği merak konusu oldu.

 



Çok Okunanlar

2024-10-21 21:44:16