Yerel >> Güneydoğu Güncel Haber


Diyarbakır Kızılay, Gece Fis Ovasında Vatandaşları Yalnız Bırakmadı


Link [2022-01-22 18:13:56]



Diyarbakır - Bingöl karayolu Fis ovası mevkiinde kar nedeniyle kapanan yollarda bekletilen araçlar, yaklaşık 1 kilometrelik kuyruk oluşturdu. Yollarda bekleyen sürücülere Türk Kızılayı Diyarbakır Şube Başkanlığı tarafından kumanya dağıtıldı. Afad ekipleriyle beraber geç saatlere kadar çalışmalar devam etti.

 Kar yağışı sonucu yolda mahsur kalan sürücüleri Kızılay ekipleri yalnız bırakmadı. Türk Kızılayı olarak ihtiyacın olduğu her yerde olduklarını belirten Türk Kızılayı Diyarbakır Şubesi Başkanı Mesut Işık, “Yolda kalan sürücü ve yolculara ikramlarda bulunuyoruz. Amacımız sürücülerimize ve yolcularımıza yalnız olmadıklarını hissettirmek.” dedi.  

Diyarbakır Kızılay Şube Başkanı Işık, “Diyarbakır Kızılay, üye ve gönüllüleri, AFAD ekipleri ile birlikte karla mücadelenin ikinci gününde Diyarbakır - Bingöl karayolu Fis ovası mevkinde araçları ile mahsur kalan vatandaşlarımıza, Yolu açmak için çalışan Karayolları ekiplerine saat 19:00- 23:45 e kadar 300 kişiye Sıcak Çorba, Ekmek arası Kavurma ve Su ikraminda bulunduk. Yolda kara saplanan araçları AFAD ekipleri ile birlikte saplandığı kardan kurtarmaya çalıştık. Hava sıcaklığı -15 i gösteriyordu” dedi.

 



Çok Okunanlar

2024-10-24 01:31:50