Yerel >> Güneydoğu Güncel Haber


Cumhurbaşkanı Erdoğan: Milletimizi nargileden kurtarmak için bazı hazırlıklar yapıyoruz


Link [2022-06-01 09:20:00]



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Nargile sigaradan daha az zararlı değil çok daha fazla zararı var. Bu zarardan milletimizi kurtarmaya yönelik de bazı hazırlıklar yapıyoruz." dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlenen "Dünya Tütünsüz Günü Gençlik Buluşması"nda konuştu. Başarılarıyla Türkiye'nin gururu olan gençleri, tütün ürünleri ile mücadelede de en ön safta görmenin geleceğe olan güvenlerini artırdığını söyleyen Erdoğan, Dünya Sağlık Örgütü tarafından ilan edilen "31 Mayıs Dünya Tütünsüz Günü"nün, çocuklardan yaşlılara kadar toplumun her kesiminde, bu ölümcül tehlikeye karşı farkındalık oluşturmasını diledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, dünyanın geçen yıllarda koronavirüs salgını ve bunun yol açtığı vahim sonuçlarla yüzleştiğini anımsattı.

Tütün salgınının, önlenebilir hastalık ve ölüm sebepleri arasında ilk sırada yer alması sebebiyle, en büyük küresel sağlık tehdidi olduğunu vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Dünyada her yıl 7 milyon, ülkemizde 100 bin insanın tütün kullanımına bağlı hastalıklardan öldüğü gerçeğine rağmen, maalesef bu salgınla mücadelede henüz arzu ettiğimiz yerde değiliz." dedi.

"Nargile sigaradan daha az zararlı değil çok daha fazla zararı var. Bu zarardan milletimizi kurtarmaya yönelik de bazı hazırlıklar yapıyoruz." diyen Erdoğan, şu ifadelere yer verdi:

"Bu konuda hani elektronik sigara filan bu tür şeyler söylüyorlar. Bunların hepsi aldatmaca. Hepsi nasıl para kazanırız, bunun yolları. Yani elektronik sigara denilen öbüründen daha farklı değil. Çok acımasız, aslında zarar vermeye devam ediyor, hem keseye hem vücuda. Ama bunlara tabii inşallah fırsat vermeyeceğiz, elimizden geleni yapacağız. Hele son zamanlarda bir de bu nargile olayı ortada. Nargile sigaradan daha az zararlı değil, tam aksine çok daha fazla zararı var ve bu zarardan da milletimizi kurtarmak için buna yönelik de bazı hazırlıklar yapıyoruz. Çünkü onu da başarmamız lazım."  



Çok Okunanlar

2024-10-22 02:35:40