Yerel >> Güneydoğu Güncel Haber


'Cumhur İttifakı ilk seçimde gidecektir'


Link [2022-05-31 00:31:45]



Saadet Partisi Genel Merkez Batman İl Sorumlusu Fesih Bozan, partisinde basın toplantısı düzenledi. Toplantıda güncel politik gelişmeleri değerlendiren Bozan, iktidarın kötü yönetimi nedeniyle millet olarak zor bir dönemden geçildiğini söyleyerek, "Hayat pahalılığıyla sömürülüyoruz, adaletsizliklerle eziliyoruz. Bir yandan İsraf ve savurganlıkla kaynaklarımız heder ediliyor diğer yandan kamunun parası yolsuzluklarla yandaşlara peşkeş çekiliyor." ifadelerini kullandı.

Yargı bağımsızlığı ve yargıya ilişkin eleştirilerde bulunan Bozan, Türkiye'nin her köşesinde başta yargı olmak üzere hemen hemen her kurumda adaletsizliklerle ilgili şikayetleri duymanın mümkün olduğunu dile getirerek, "Küresel adalet indeksinde her yıl geri gidiyoruz. Yıllara göre Türkiye’nin küresel adalet indeksindeki yeri; 139 ülke arasında 2015'te 80'inci sıradan, 2016’da 99'a, 2019’da 109'a ve 2021 yılında ise 117'nci sıraya gerilemiştir. Ayrıca İnsan Hakları Derneği'nin KONDA'ya yaptırdığı kamuoyu araştırmasına katılanların yüzde 69'u adalete güvenmediğini, yüzde 72'si ise insanların haksız yere tutuklandığını düşündüğünü söylemiştir." diye konuştu.

'KANUNLAR KİŞİNİN SİYASİ GÖRÜŞÜNE GÖRE UYGULANIYOR'

Binlerce kişinin Kanun Hükmünde Kararname'yle kamu görevinden çıkarıldığını, belediyelere kayyımların atandığını hatırlatan Bozan, 2019 yerel seçimlerinde Halkların Demokratik Partisi'nin kazandığı 65 Belediyeden 48 tanesine kayyum atanmış bir kısmına Yüksek Seçim Kurulu mazbatalarını vermemiş, sadece 6 belediye başkanı görevine devam etmektedir. Yıllardır sürdürülen yargılamalarda cezası kesinleşmiş bir Belediye Başkanı yok diye biliyorum. Kaldı ki, Ergani Belediye Başkanı örneğinde olduğu gibi, berat edenler de görevlerine iade edilmemiştir. Bu da yasa ve kanunların, kişinin siyasi görüşüne göre uygulandığını göstermektedir." şeklinde konuştu.

'AKP İKTİDARI TEK TARAFLI BIÇAK GİBİ ÇALIŞIYOR'

Adalet mekanizmasının iktidar tarafından muhalif sesleri susturmak için bir sopa gibi kullanıldığını vurgulayan Bozan, bakanlıklarda ve belediyelerde iddia edilen yolsuzluklara işaret ederek, sözlerini şöyle sürdürdü:  "AKP iktidarında yargı, maalesef tek taraflı bıçak gibi çalışır hale gelmiştir. Bu da vatandaşın devlete ve adalet mekanizmasına olan güvenini ciddi olarak zedelemekte, toplumdaki birlik, beraberlik ve barışına zarar vermektedir. Bütün bu sıkıntıların sebebi, partili Cumhurbaşkanı, yasama, yürütme ve yargının, 'Başkanlık Sistemiyle' tek kişi tarafından dizayn etmesindendir. Böyle olunca da devletle AKP iç içe girmiş, devlet parti devleti haline getirilmiştir. Yasalar ve kanunlar, herkese aynı şekilde uygulandığı, hakim ve savcılar herkese eşit mesafede durduğu zaman adalet meydana gelir ve herkes can ve malını güvence altında görür."

'ÇİFTÇİLER PERİŞAN'

Yaşanan ekonomik sorunlara değinen Bozan, akaryakıt ve şekere yapılan zamlara işaret ederek, şekerdeki zammın şeker fabrikalarının özelleştirilmesinden kaynaklandığını belirtti. Ülkedeki tarım politikası nedeniyle hükümeti eleştiren Bozan, "Tarım ve hayvancılığı da bitirdiler. Bütün bölgede olduğu gibi Batman'da da çiftçiler perişan." sözleriyle tepki gösterdi. 

'KENDİLERİ VE YANDAŞLARI KALKINMIŞTIR'

İktidarın kalkınma politikasını "Kendileri ve bazı yandaşları kalınmıştır" ifadeleriyle eleştiren Bozan, şöyle konuştu:  "İktidar Yolcu! Ülkemizin hali rakamlarla ve insanımızın günlük hayatında karşı karşıya kaldığı problemler de ortadır. Cumhur ittifakı ciddi oy kaybı yaşıyor ve ilk seçimde gidecektir inşallah. Fakat iktidar ve bileşenleri toplumsal kutuplaşmayı körükleyerek oy kaybını durduracağını ve başka gündemlerle insanımıza bu problemleri unutturacağını zannetmektedir."

'CUMHUR İTTİFAKI İLK SEÇİMDE GİDECEKTİR'

İktidarın iç ve dış politikada ülkeye ağır maliyetler ürettiğinin altını çizen Bozan, iktidarın kutuplaşma ile oy kaybını gizlemeye çalıştığını belirterek, sözlerini şöyle noktaladı:  "Vatandaşlarımız iktidarın sebep olduğu ekonomik yıkım nedeniyle en temel ihtiyaçlarını bile karşılayamaz durumda iken, Sn. Erdoğan ve iktidar partisi yöneticileri ve de müttefikleri; yersiz ve gereksiz tartışmalarla toplumu kamplaştırmaya ve kutuplaştırmaya çalışmakta, böylece oy kaybını önleme ve gizlemeye çalışmaktadır! Ülkeyi AKP ve bileşenlerinden kurtarmak ülkeye yapılacak en büyük iyilik olacaktır. Bundan dolayı da Muhalefet partileri, herkesin ihtiyacı olan, hak, hukuk, adalet, sevgi, barış, liyakat, üretim ve şahsiyetli dış politika izleme, yolsuzluk, rüşvet, torpil, particilik, hırsızlık, israf, savurganlık, faiz, yalan ve talana son vermek gibi ilke ve prensipler üzerinde uzlaşmak için görüşmelere devam etmektedirler."

Salih YEŞİL



Çok Okunanlar

2024-10-22 04:37:49