Yerel >> Güneydoğu Güncel Haber


BAHAR GELDİ ÇOCUK PARKLARI ONARIM BEKLİYOR!..


Link [2022-04-15 01:11:48]



Soğuklar yerini güneşe bırakıp, bahar kendisini bir ay sonra hissettirince çocukları evde tutmak, anne ve baba için dert olur.

Yaşlıların da sohbet mekanı olan parklarda gelişi güzel koşan, çocuklara çarpan yetişkinler de yok değil.

Temizlik eğitiminin çöp kutularına rağmen kendisini hissetmediği parklarda ne uyarı levhaları yer alıyor ne de kimi àileler duyarlılığını göstermiyor.

Anlayış, "Belediyenin görevidir, temizlik görevlileri maaş alıyor." Yanlışlığında.

Semt Sakinlerinden F. M, " Muhtar ne yapsın? Biz, kendi vergimizle paramızla alınan, bize hizmet olarak dönen bu parklara sahip çıkamıyoruz, kırıp döküyoruz, hurdacılara parçalarını satıyoruz. Acilen tedbir alınmalı" dedi. 

Diyarbakır'da parkların nüfusa göre azlığı, parklara çocuk akını başlatıyor.

Kayapınar'da Zürafa Maketli kaydırak ile anılan park, oldukça ilgi toplarken, Fil Maketli kaydırak, çocukların basamakları- merdiveni çalındığı ya da kırıldığı için kullanılmıyor.

Çiftli iki salincakla iki çok fonksiyonlu komple oyun düzeneğinin bulunduğu parkta yere düşmezlerde  incinme ve yaralanma riskini ortadan kaldıran esnek zemin kaplamaları deforme olmuş durumda.

Semt sakinleri, betonarme yapılar arasında sıkışan, oyun alanları sınırlı çocuklar için parkların baharla birlikte gözden geçirilmesini istedi.

Park alanında gazetemize isteklerini ileten M. A, parkta çocukların etrafın çevrili olmaması sebebiyle üç taraftan araçların geçtiğini, olabilecek trafik kazalarına diķkat çekti.

Kayapınar Gaziler Semtinde bulunan park gibi diğer parklarda da onarım istendi.

Yaşça büyük, ortaokul ve üstü öğrencilerin küçükler için tasarlanan park ekipmanına zarar verdiğini dile getiren Semt Sakinlerinden M. Z, " Okullarda öğrencilere bu konuda eğitim verilmeli. Akşamdan kalma kimi zaman içki şişelerine de rastlanan parklarda çocuklar için kötü örnek olabilecek durumlar var. Parklarda uyarı levhaları yer almalı." Dedi.

Sorumlu gazetecilik anlayışımız gereği, merkez belediyelere bu konu üzerinde durulması gerektiğini ifade ediyoruz.



Çok Okunanlar

2024-10-22 18:02:17