Yerel >> Güneydoğu Güncel Haber


Bağların en büyük mahallesinden ayağa kalktı Baş edemiyoruz


Link [2022-04-22 00:52:14]



Mevlana halit mahallesi hatboyu caddesi 385. sokak sakinleri mahallelerinde bulunan metruk yapının madde bağımlılarının meskeni haline geldiğini dile getirerek yıkılmasını istiyor.

Bağlar ilcesinde bulunan ve sayıları azımsanamayacak kadar fazla olan metruk yapılar tehlike olmaya devam ediyor. Mevlana Halit Mahallesi sakinleri de mahallelerinde bulunan yapının bir an önce yıkılmasını istiyor.

 Bağlar Belediyesi tarafından önümüzdeki aylarda proje kapsamına alınan ve uygulanan Bağlar ilçesinde bulunan metruk yapıların yıkımı. Beraberinde bazı sorunlarında getirdi.

Madde bağımlıları yıkılan  metruk yapının madde bağımlısı en yakın bir başka metruk yapıya taşınıyor.

Günde en az iki defa polis geliyor.

En yakın bir başka metruk yapıya taşınan madde bağımlıları Mevlana Halit Mahallesi sakinlerini çileden çıkardı. 

Önceleri bir iki kişi olan madde bağımlıları on ve üzeri bir sayıya ulaşınca sürekli polisi aramak zorunda kaldığını ve hemen hemen her gün belediyeye bilgi verildigini dile getiren mahalle sakinleri bir an önce bu yapının yıkılmasını talep etti.

Doğup büyüdüğüm mahalleme giremez oldum.

Sayıları gün geçtikçe artan madde bağımlıları yüzünden eve gidip gelirken bazen huzursuz olduğunu ev ve aile fertleri içinde evde olmadığım vakitler aklım hep çocuklarımda kalıyor diye konuşan bir başka mahalle sakini ise madde bağımlılarının polis tarafından toplansada akşam veya diğer günü tekrar geldiklerini ifade ediyor.

Bu çocuklarda bizim çocuklarımız. 

Metruk yapıların yıkılması madde bağımlılığı konusunda yetersiz olduğunu her yıkılan yapının sakini bir başka yerde toplanarak daha fazla sayıya ulaşarak kötü işler yapmaya elverişli hale geleceğini dile getiren bir başka mahalle sakini bu gençler topluma kazandırılsın isteğinde bulundu.

Yasin Güler



Çok Okunanlar

2024-10-22 13:43:33