Yerel >> Gaziantep Postası


Vehbi Dinçerler Fen Lisesi'nin Yunanistan Çıkarması


Link [2022-05-26 01:39:56]



GVDFL Gaziantep Vehbi Dinçerler Fen Lisesi

21-22-23-24-25 Şubat Alexandroupolis,Yunanistan

Proje Koordinatörü: Kısmet Mermerkaya

"SELF AWARENESS: EMBRACE YOURSELF, EMBRACE THE WORLD"

2019-1-HU01-KA229-0610091

Self awarness projemiz kapsamında proje koordinatörümüz KısmetMermerkayaönderliğindeYunanistanda 5 günlük faaliyetler gerçekleştirdik.

Birinci günümüzdeAlexandrouplis'te bulunan TritoGenikoLykeio okulunda bulunduk.Projenin içeriğinde bizimle olan Macaristan,Yunanistan,Italyagruplarının kendi kültürlerini, kendi ülkemizin de bulunduğu ‘’Customsandetiquettes’’ sunumunu ve ayni zamanda quiz etkinliğini gerçekleştirdik.BirbirimizitanımaaçısındanIceBreakingadında eğitim vs. aktiviteler yaptık.

IkincigünümüzdeNestosnehirindedoğayürüyüşüyaptık.Okçuluk ,ziplinenın da bulunduğu etkinliklere katıldık ve sonrasındaXanthişehrinde‘’Themuseum of shadows’’ yani gölgelerin müzesine gidip şehirdenayrıldık.

Üçüncü günde yunan öğrencilerimizin bize hazırladığıGençlik eğitim programının: Gençlerimizi aktif birer vatandaş haline getirmek için onları siyasi hayata nasıl dahil edebiliriz sunumunu yaptılar.Ilerleyen saatlerde Hatha Yoga,yüz yogası ,geleneksel Yunan danslarını yaptık.Etnolojik Müzesine giderek Yunanistan tarihi ile ilgili bir geriye dönüş yaşadık.

Dördüncü günde bir halk kütüphanesinde buluşup Italyan yazar AntonioCuccinelo ile soru-cevaplar yaptık.Benliğin iyi ve çok iyi olmayan yönleriyle uzlaşma yolları üzerinde tartıştık .Bir psikolog tarafından atölye çalışması olan, başarının gerçekten ne olduğunu ve başarısızlığın nasıl aşılacağı ile ilgili kimisi konuşma kimisi de soru cevap şeklinde geçen etkinlikleri gerçekleştirdik.

Beşinci yani son günümüzde ise tüm katılımcılar ile birlikte okulda buluşup bu hareketliliğin sonuçlarınıntartışması , değerlendirilmesi ve yaygınlaştırma stratejileri hakkında sohbette bulunduk. Sonrasında Yunan öğretmenlerineşliğinde sertifikalarımızıaldık ve herkeslevedalaştık. (gazianteppostası)



Çok Okunanlar

2024-09-23 20:19:26