Yerel >> Gaziantep Postası


Milletvekili Yılmazkaya'nın Zam İsyanı


Link [2022-06-01 20:46:30]



“Zam furyasının altında ezilen vatandaş ne yapacağını şaşırmış durumda!”

“Un fiyatının yüzde 350 oranında arttığı son yıllarda, bu yanlış tarım politikaları eğer böyle devam ederse unun çuvalı 2000 liraları da görür.” diyen CHP’li Vekil AKP Hükümetini uyardı!

“Elektrik zamları, doğalgaz zamları, benzin zamları, temel gıda ürünlerinden tutun çarşı pazarda iğneden-ipliğe her kaleme yapılan zamlar dur durak bilmiyor!” diyen CHP Gaziantep Milletvekili Opr. Dr. Bayram Yılmazkaya, Gaziantep’te ekmeğe yapılan zammı da eleştirdi.

Son dönemlerde üst üste yapılan zamlara tepki gösteren Yılmazkaya, “Vatandaşın bir tek ekmeği kaldı. Halkın ekmeğiyle oynamayın” diyerek AKP Hükümetini eleştirdi.

Vatandaşın alım gücünün kalmadığını, insanların ekmek alacak parasının olmadığını vurgulayan Yılmazkaya, “Vatandaşı kuru ekmeğe muhtaç hale getirdiler. Ülkede her gün yaşanan intiharların, alacak verecek üzerine yaşanan cinayetlerin en baştaki sorumlusu AKP Hükümetinin kötü ekonomik yönetiminin yarattığı yüksek enflasyon ve zam sarmalıdır” dedi.

“Zengini daha zengin, fakiri daha fakir yapan AKP Hükümetinin yürüttüğü politikalar dar gelirli vatandaşımızı yoksulluğun pençesine atmış durumda” diyen Yılmazkaya açıklamasında; “İğneden-ipliğe, gece-gündüz demeden her şeye zam yaparak yine gariban vatandaşın sırtına binen AKP hükümetinin israf ve saltanat üzerine kurmuş olduğu bu düzeninizin hedefi dar gelirli vatandaşı sömürmekten başka bir şey değil!” dedi.

Bu Zamlar Yüzünden Vatandaş Ekmek Bile Alamayacak!

Üst üste gelen zamları ve yüksek enflasyonu TBMM Genel Kurulunda gündeme getiren Yılmazkaya konuyla ilgili Mecliste yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi;

“Gaziantep'te yapılan yeni zamla, somun ekmek 3 lira, pide ekmek ise 2 lira 75 kuruşa yükseldi. Ülkedeki kötü siyasi yönetimi yüzünden oluşan yüksek enflasyon yüzünden her güne yeni zamlarla uyanan vatandaşımız kuru ekmeğe muhtaç hale geldi.

Un fiyatının yüzde 350 oranında arttığı son yıllarda, yüksek girdi maliyetleri nedeniyle çiftçilerimiz tarlalarını ekemediği için bu yıl verimin az olacağını rekoltenin çok fazla düşeceğini belirtiyor, hükümeti de uyarıyor.

Mazot, gübre, elektrik, doğalgaz gibi kalemlere gelen yüksek zamlar ve ülkedeki kötü yönetim sonucu Türk Lirasının büyük değer kaybı sonrası ekonomide yaşanan zincirleme reaksiyon ile salgın öncesi 110 TL’ye alınan bir çuval unun fiyatı şimdilerde 480 liraya yükseldi. Eğer gerekli önlemler alınmazsa unun fiyatı daha da artacaktır. Bu gidişle unun çuvalı 2000 liraları da görür.

Bu zamlar yüzünden dar gelirli vatandaş, temel besin kaynağı olan ekmeği bile alamayacak.

Yüksek mazot fiyatları yüzünden traktörlerini çalıştıramayan çiftçiler, gübre fiyatları aşırı zamlandığı için tarlalarına yeterli gübre atamadıklarından yakınan üreticiler; bu yıl verimin oldukça az olacağını söylüyor.

Un fiyatlarındaki yükseliş nedeniyle fırıncılar ne yapacağını şaşırırken, Hükümetin una yapılan zamlara acil çözüm bulması ve destek noktasında acilen harekete geçmesi gerek.

Vatandaşın bir tek ekmeği kaldı. Halkın ekmeğiyle oynanmasın.

Vatandaşın vergisini, tüyü bitmemiş yetimin hakkını yiyen bu düzen; gariban vatandaşı bırakın kuru soğana, kuru ekmeğe muhtaç hale getirdi güzelim Antep’imde!” ifadelerini kullandı. (gazianteppostası)



Çok Okunanlar

2024-09-23 18:29:40