Yerel >> Ege Lobisi


Manisa’da seyahat acentelerinden akaryakıt zamlarına tepki


Link [2022-02-10 23:12:13]



Manisa’da seyahat acentelerinden akaryakıt zamlarına tepki

Manisa Seyahat Acenteleri Yöneticileri Derneği Başkanı Şakircan Dinç, artan akaryakıt zamları nedeniyle seyahat acentelerinin iş yapamaz hale geldiğini söyledi. Manisa’da faaliyet gösteren 49 seyahat acentesinin 2 yıldır düzenli zarar ettiğini ifade eden Dinç, “Akaryakıt zamlarının sabit kalması turizm sektörünün hareketlenmesinin tek çaresidir. Yerel yöneticilerimizin Ulaşım sektöründe çalışan firmalara destek vermesi Manisa turizmine katkı sağlayacaktır” dedi.

Son dönemde akaryakıt fiyatlarına gelen zamlar toplumun her kesimini etkilemeye devam ederken, zamlara bir tepki de Manisa Seyahat Acentelerinden geldi.  Manisa Seyahat Acenteleri Yöneticileri Derneği Başkanı Şakircan Dinç, yaptığı açıklama ile sektörün son dönemde büyük yara aldığını ifade etti. Sürekli hale gelen zamlar nedeniyle yolcu taşıyan firmaların büyük zarar ettiğini ifade eden Dinç, “2021 yılının son çeyreği ile başlayan akaryakıt zamlarının yeni yıla girerken bitmesini ümit etmiştik. Fakat görüyoruz ki 2022 yılının ilk çeyreği 2021 yılının son çeyreğini daha Şubat ayı başından aratır oldu. Artık bu zamlar sektör olarak bizlerin belini bükmektedir. Seyahat acenteleri olarak güncel akaryakıt fiyatı üzerinden hazırladığımız paket fiyatları satışa koyuyoruz. Satışlarımız başladığında ve tur günümüze geldiğimiz de koyduğumuz kar marjlarını aradaki süreç ile akaryakıt zammına vermiş oluyoruz. Yaklaşık 6 aydır devam eden bu zamlar üzerine yaptığımız paket satışlardaki fiyat artışları müşterilerimizden ilgisizlik olarak geri dönmektedir. 23 tane Şehir merkezimizde seyahat acentemiz vardır ve bunlardan 3-4 tanesi düzenli maliyetine turlara çıkmaktadır.” diye konuştu.

Yerel yöneticilerden destek istedi

Açıklamasında yerel yöneticilere de seslenen Dinç, “Şehrimizde faaliyet gösteren 49 seyahat acentesi yaklaşık 2 yıldır düzenli zarar etmektedir. Akaryakıt zamlarının sabit kalması turizm sektörünün hareketlenmesinin tek çaresidir. Yerel yöneticilerimizin Ulaşım sektöründe çalışan firmalara destek vermesinin Manisa turizmine katkısı olacağını biliyoruz. Bunun yapılması için yetkilileri göreve davet ediyoruz.” dedi.



Çok Okunanlar

2024-09-22 00:35:14