Yerel >> Ege Lobisi


Gödence Kooperatifi 50. Yılını Kutluyor


Link [2022-06-11 22:55:27]



İzmir- Seferihisar’ın ülke çapında tanınan Gödence Köyü’nde bulunan S.S. Gödence Tarımsal Kalkınma Kooperatifi, 11 Haziran 2022 tarihinde 50. yılını kutlamaya hazırlanıyor.

1972 yılında kurulan Gödence Kooperatifi, zeytin ve zeytinyağında 50 yıldır kesintisiz üretim yapıyor. Gödence Kooperatifi, zeytinyağı üretiminde kalite yönüyle Türk zeytinyağı sektörü içinde ilk sıralarda yer alıyor. Gödence Kooperatifi, zeytinyağında kendi adıyla dört markaya sahip tek kurum konumunda bulunuyor. Kooperatif, zeytinyağının dışında; sofralık salamura zeytinde, balda, domates kurusunda, reçel gruplarında, damla sakızında, pekmezde ve zeytinyağlı sabunlarda kendi markasıyla üretim yapıyor.

Türk kooperatifçilik hareketinin duayen ismi Gödence Kooperatifi Başkanı Çağatay Özcan Kokulu, tarımda kooperatifçiliğin önemine vurgu yaparak, “küçük aile işletmesinin korunması ve kooperatifleşmenin bir devlet politikası olması gerektiğini” söyledi.

Tarıma dayalı sanayinin mutlak surette tarımsal kooperatiflere ait olması gerektiğini savunan Kokulu, Gödence Kooperatifi olarak 50 yıllık çalışmalarında insana yatırım yaptıklarını, toplumsal ve kültürel değerlerin korunmasını üretim yapmak kadar önemsediklerini belirtti.

Gödence’nin gelişmesinde Kooperatifin beşer yıllık kalkınma ve gelişme planlarının etkili olduğunu, üreticiyi ve tüketiciyi koruma anlayışlarının çalışmalarına temel oluşturduğunu söyleyen Kokulu, “İzmir Yarımadası’nın en büyük organik tarım projesini uyguladık. Çiftçilerin yaşam kalitesinin yükseltilmesinde önemli mesafeler aldık” dedi.

Gödence Kooperatifi’nin 50 yıllık geçmişini bir belgesel film ile ölümsüz hale getirdiklerini ifade eden Çağatay Özcan Kokulu, “Güzel bir etkinlik hazırladık. 50 yıllık kooperatif deneyimimizi gençlere ve geleceğe aktarmak için bir belgesel film hazırladık. Bu belgesel film 11 Haziran’da ilk kez gösterilecek. Ayrıca etkinlikte 22. Ulusal Gödence Tarım Başarı Ödülleri’nin dağıtımını gerçekleştireceğiz. Köyümüzün ve yöremizin yemeklerini etkinliğimize gelen misafirlerimize tattıracağız. Etkinliği mini bir konser ile tamamlayacağız. Tarımı, gıdayı ve kooperatifçiliği önemseyen herkesi, Cumartesi günü akşam saatlerinde başlayacak etkinliğimize bekliyoruz” diye konuştu.



Çok Okunanlar

2024-09-19 19:10:01