Yerel >> Ege Lobisi


Ege’li Muşlular Bir Dernek Çatısı Altında Birleştiler


Link [2022-05-29 16:03:46]



İzmir’de Ege Bölgesi Muşlular Dayanışma ve Kültür Derneği kuruldu. İlk Genel Kurulunu gerçekleştiren Derneğin Kurucu Başkanı işadamı Muhittin Kaya oy birliği ile başkanlık görevine seçildi.

İzmir’de Ege Bölgesi Muşlular Dayanışma ve Kültür Derneği kuruldu. İlk kez kurulan dernek ilk genel kurulunu da gerçekleştirdi. İzmir Çiğli de Belediye salonunda gerçekleştirilen Genel kurulda Derneğin kurucu başkanlığını yapan işadamı Muhittin Kaya oy birliği ile başkanlık görevine seçildi.

Oy birliği ile seçilmesi sonrası teşekkür konuşması yapan Ege Bölgesi Muşlular Dayanışma ve Kültür Derneği Başkanı işadamı Muhittin Kaya, “Malazgirt ruhuna işaret ederek bu ülkede dil, din mezhep ve ırk gözetmeden birlik ve kardeşlik ruhuna sımsıkı sarılmalıyız dedi. Biz birliğimizi bozmadığımız sürece hiçbir güç bu güzel ülkemizi ve milletimizi bölemeyecektir. Bu tür Sivil Toplum Örgütleri ülkemize, kentimize, insanımıza ve topluma hizmet etmek için bir vesiledir.”

Dernek Başkanı Kaya, Genel Kurulumuzda bizleri yalnız bırakmayan birbirinden kıymetli hemşerilerimizle Muş'umuz için tarihi bir gün yaşandı diyerek sözlerini şöyle sürdürdü:

“İnşallah daha güzel projelerle karşınıza çıkacağız. Artık İzmir’de ‘Ege Muş’lular Derneği’mizi kurduk. Burada hemşehrilerimiz kendini yalnız hissetmeyecek. İlk Genel Kurulumuzda davetimize iştirak eden başta  Divan başkanımız Ege Bölgesi Erzurum Dernekler Birliği Onursal Kurucu Başkanı Muzaffer Okumuş, Divan üyelerimiz Harbi Kurt Ferhat Bingöl, Fikret Ekinci, Ahmet Selik ve Ege Bölgesi Erzurumlular Derneği Dernekler Birliği Başkanı Zakir Salmanoğlu, AK Parti İzmir İl Başkan Yardımcısı İsmail Çiftçioğlu, Çiğli belediye başkan yardımcısı Ali Rıza Koçer, Ak Parti Menemen ilçe Başkanı Ahmet Can Çelik, Menemen CHP İlçe Başkanı Ömer Güney, Çiğli İYİ Parti İlçe Başkanı Özgür Doğan ve başta Menemen Erzurumlular Derneği Başkanı Cevat Meral, Emekli Sandığı Dul ve Yetimler Dernek Başkanı Sıddık Soysal, Kanserle Savaş Derneği Başkanı Mehmet Sevinç  ve Sivas Ege Dernekler Federasyonu Başkan yardımcısı Mustafa Çiçek, AĞRI Federasyonu Başkan Yardımcısı Necmettin Kongremize katılan tüm STK başkanlarına teşekkür ederim ve dava ve yol arkadaşım Soner Şahin Ak Parti Buca eski İlce Başkan yardımcısı Ercan Geçgel  ve ismini sayamadığım birçok dostum ve hemşerilerim çok teşekkür ederim.

Hemşehrilerimizin bana güvenerek verdiği bu görevi en layıkı şekilde yerine getireceğimizden hemşehrilerimizin her zaman yanında olacağımızdan hiç kimsenin kuşkusu olmasın.”



Çok Okunanlar

2024-09-20 03:17:52