Yerel >> Ege Lobisi


Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ukrayna Cumhurbaşkanı Zelenskiy ile telefonda görüştü


Link [2022-03-17 14:53:34]



Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirerek Rusya ile barışın tesisi için yoğun bir gayret gösterildiğini aktardı. Öte yandan Erdoğan Ukraynalılara insani yardım ulaştırmaya devam ettiklerini belirterek insani koridorların önemine işaret etti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşmede, Ukrayna-Rusya savaşındaki son gelişmeler ele alındı.

"BARIŞ İÇİN YOĞUN GAYRET GÖSTERİYORUZ"

Cumhurbaşkanı Erdoğan görüşmede, Rusya ve Ukrayna arasında barışın tesisi için diplomasi kulvarında yoğun bir gayret gösterdiklerini belirterek, süratle kalıcı ateşkes sağlanmasını amaçladıklarını, savaşın devamının kimseye faydası olmadığını ifade etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'i bir araya getirmeye yönelik gayretlerini sürdüreceğini dile getirdi.

UKRAYNALILARA İNSAN YARDIMLAR DEVAM EDİYOR

Gerek Ukrayna topraklarındaki gerek komşu ülkelerdeki Ukraynalılara insani yardım ulaştırmaya devam ettiklerini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, insani koridorların etkin şekilde işletilmesinin önemine işaret etti.



Çok Okunanlar

2024-09-21 03:17:21