Yerel >> Bizim Gazete


Urfa’lılar Geleneksel Kormişkan Bahar Şenlikleri ile Bornova’da bir araya geldi.


Link [2022-06-11 14:47:17]



Ege Şanlıurfalılar Federasyonuna bağlı İzmir Siverek Kültür, Dayanışma ve Yardımlaşma Derneğinin her yıl geleneksel olarak düzenlediği Kormişkan Bahar Şenlikleri, 5 Haziran tarihinde Bornova Aşık Veysel Parkı'nda gerçekleştirildi.

Etkinliğe Bornova İlçe Kaymakamı Fatih Genel, Buca ilçe Kaymakamı Mahmut Nedim TUNÇER, AK Parti Bornova İlçe Başkanı Veysel Güldoğan, AK Parti Konak İlçe Başkanı Sait Baştaş, AK Parti il Başkan Yardımcısı İsmail Çifçioğlu, AK Parti Bornova ilçe Yönetim Kurulu üyesi İhsan Yılmazoğlu,  AK Parti Bornova İlçe Yönetim Kurulu üyesi Mehmet Zeki Kazan, Urfalı Ünlü Türkücü Halil Altınses, STK temsilcileri, Urfalı hemşeriler ile vatandaşlar katıldı.

 

Bornova Aşık Veysel Parkında 13:00 da başlayan Kormişkan Bahar Şenliklerinde, Çiğ köfte yarışması, yumurta tokuşturma oyunu gibi etkinliklerde renkli görüntülere sahne oldu.

 

Şenlikte Misafirlere yöreye özel çiğ köfte, döner ve ayran ikramı yapıldı.

 

İzmirlilerin doyasıya eğlendikleri Kormişkan Bahar Şenlikleri, davul, zurna ve halaylar eşliğinde çeşitli yarışmalar ve eğlenceler ile renkli saatler yaşacağını ifade eden Ege Şanlıurfalılar Federasyon Genel Başkanı Abdülkadir Alkan, İzmir Siverek Kültür ve Yardımlaşma Derneği Onursal Başkanı Koç Ali Al, İzmir Siverek Kültür, Yardımlaşma ve Dayanışma Dernek Başkanı Enis İpek ve Genel Sekreteri Remzi Kasanoğlu, “Kültürümüzü yansıtan Kormişkan Bahar etkinliklerimize katılan değerli protokol ve tüm hemşerilerimize ve ailelerine katılımlarından dolayı teşekkür ediyoruz. Bizim gönlümüzde, soframızda geniş, Halil İbrahim Soframız ve Çiğ köftemiz hepimize yeter. Bu seneki etkinliğimizin Bornova’da olmasında katkısı büyük olan hemşerimiz İhsan Yılmazoğlu’na da ayrıca teşekkür ederiz” dedi.

 

İzmir'in sıra gecelerinin vazgeçilmez grubu Siye Biye Erol İşcan, müzik şöleni ile katılımcılara unutulmaz anlar yaşattı. Çiğ köfte ikramına doyan hemşeriler, türküler ve halaylarla gecenin geç saatlerine kadar hem eğlendi hem coştu.



Çok Okunanlar

2024-09-18 17:00:38