Yerel >> Bizim Gazete


Spor ve sporcunun kenti Bornova


Link [2022-02-16 20:33:58]



Spor’da ilklerin kenti olan Bornova, Bornova Belediyesi’nin yatırımları ile tesis zengini oluyor. Sporun ve sporcunun yanında olacaklarını ifade eden Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, “Tesisleşmeye, gençlerimizi ve kadınlarımız spora yönlendirmeye önem veriyoruz. Sporun her branşında yeterli tesise ulaşmayı hedefliyoruz” diye konuştu.

Çamdibi’ndeki yapımı son aşamaya gelen yarı olimpik kapalı yüzme havuzunun açılışı için gün sayılırken ilçenin dört bir yanındaki kültür merkezleri ve sosyal tesisler içinde etkin olarak kullanılmayan alanlar spor salonuna dönüştürülüyor. Tamamen yenilenen Yusuf Tırpancı Sahası’nın ardından açık trübünü yıkılan emektar Bornova İlçe Stadı da yapılacak düzenlemelerle bambaşka bir görünüme kavuşuyor. Özellikle kadınların sosyal yaşamın içerisinde daha etkin şekilde yer almasını hedefleyen Bornova Belediyesi, kültür merkezleri ve sosyal tesisler içinde spor alanları oluşturuldu. Kadınlar için spor salonları Atatürk Mahalesi Dr. Sırrı Aydoğan Kültür Merkezi içindeki nikah salonu son teknoloji spor aletleri ile donatılarak fitness salonu olarak hizmet vermeye başladı. Bornovalı kadınlar profesyonel antrenörlerin görev yaptığı bu salondan gün boyu yararlanabiliyor. Bu salona ek olarak yine Atatürk Mahallesi’nde bulunan Şehit Kara Pilot Yüzbaşı İlker Karaman Sosyal Tesisleri’nde, Altındağ Serintepe Kandere Parkı içindeki Çocuk Oyun ve Aktivite Merkezi’nin ikinci katında ve Doğanlar Prof. Dr. Aysel Bayraktar KültürMerkezi’nde pilates ve aerobik salonları açıldı. Bornovalı kadınlar mevcut dört salona  ek olarak yeni yapılan bu dört  tesis içindeki salonlarda da haftanın iki günü spor yapma imkanı buldu. Bornova Belediyesi önümüzdeki süreçte Çamdibi Şehit Er Adem Bilaloğlu Tesisleri ile yapımı tamamlanma aşamasına gelen Çamdibi Yarı Olimpik Yüzme Havuzu’nun bulunduğu tesise de spor salonu açmayı planlıyor.  

Emektar stat yenileniyor  

Başta Yusuf Tırpancı Sahası olmak üzere ilçedeki tüm spor tesislerini yenileyen Bornova Belediyesi, Bornova Şehir Şehir Stadı’nı da bambaşka bir görünüme kavuşturacak. Başlayan çalışmalar kapsamında yıkımı gerçekleştirilen açık trübünün olduğu alana 52.5x34 metre ebatlarında bir antrenman sahası ile ek soyunma odaları yapalacak. Protokol kısmının kapalı olduğu mevcut tribünün yalıtımı yapılarak tamamı kapalı hale getirilecek. Tribün altlarında kalan bölümler daha işlevsel  kullanılacak şekilde yeniden düzenlenecek.Zemini tamamen değiştirilecek  olan stadın skor tabelası da yenilenecek.  

Yüzme havuzu açılışı için gün sayılıyor  

Çamdibi Yarı Olimpik Kapalı Yüzme Havuzu’nun inşaat çalışmalarında sona gelindi. Yüzde 90’lik kısmı tamamlanan 4 bin 100 metrekarelik tesis önümüzdeki aylarda hizmete girecek. Gaziosmanpaşa Mahallesi’ndeki toplam 4 bin 100 metrekarelik alana olarak inşa edilen havuzda spor salonu ve 100 kişilik seyirci terası yer alacak.  

Parklarda spor yapma imkanı  

İlçeye yeni spor alanları kazandıran, mevcut tesisleri yenileyen ve daha işlevsel hale getiren Bornova Belediyesi, parklar içinde de spor alanları yarattı. Parklarda bulunan tüm tenis kontlarını ve basketbol sahalarını yeniledi. Zeminlerini, potaları ve tel örgülerini değiştirip boyalarını yaptı. Bornova Büyükpark ve Çambibi Atatürk Parkı’na sabit tenis masaları yerleştirdi.

Daha fazla tesis, daha fazla spor imkanı  

Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, sporda ilklerin kenti olanBornova’yı sporun her branşında daha yukarılara çıkarmayı, daha fazla Bornovalı’ya spor yaptırmayı hedeflediklerini söyledi. Spora ve sporculara destek olmayı ve bu alanda yatırımlar yapmayı temel görevleri arasında gördüklerini ifade eden Başkan İduğ, “Pandeminden dolayı bir yıllık erteleme ile başladığımız Yarı Olimpik Kapalı Yüzme Havuzu’nda sona geldik. Spor konusunda özellikle kadınlarımıza, çocuklarımıza ve gençlerimize yönelik önemli yatırımlar yaptık.  

Belediyemize ait tesislerde fitness, pilates ve aerobik salonlarını oluşturduk. Yusuf Tırpancı Sahası’nı yenilemiştik. Sıra Bornova Şehir Stadı’na geldi. Burayı da tamamen yenileyerek Bornovamıza yakışır hale getireceğiz” diye konuştu.

   

Çok Okunanlar

2024-09-20 04:47:31