Yerel >> Bizim Gazete


Sağlık için Hareket Ediyoruz


Link [2022-05-21 22:37:43]



Bornova Kaymakamlığı koordinatörlüğünde Bornova İlçe Sağlık Müdürlüğü’nün organize ettiği “Homeros Vadisi Dağ Yürüyüşü Etkinliği” yoğun bir katılım ile gerçekleştirildi.

 

Sağlık Bakanlığının “Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı” ve sağlığın geliştirilmesi; toplumun ve bireyin sağlığı ile ilgili bilgi ve farkındalık yeteneklerini artırmak, birey sağlığının korunması ve sağlık düzeyinin yükseltilmesine yönelik davranış değişikliği oluşturmak amacıyla düzenlediği etkinliğe her grup ve yaşta katılım sağlandı.

 

Sağlıklı beslenme, hareketli yaşam, fiziksel aktivite, obezite konularında bilgilendirme ve aktiviteler çerçevesinde düzenlenen etkinliğe Bornova Kaymakamı Fatih Genel, İlçe Sağlık Müdürü Dr. Tevfik Oğuz, Bornova İlçe Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Akarca, Bornova Spor Müdürü Şahin Kardaş, Bornova yazı işleri Müdürü Mustafa Karacan, Bornova ilçe Milli Eğitim Şube Müdürü Yavuz Kılıçarslan, Bornova Kütüphane Müdürü Esin Evsen, İzmir Okçuluk Spor Kulübü Derneği Başkanı Cemal Onan ile yönetim kurulu üyeleri, Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü genç gönüllü topluluğu,  öğrenciler, sağlık çalışanları katıldı.

 

Dünya Sağlık Örgütü tarafından bulaşıcı olmayan hastalıkların önlenmesinde fiziksel aktivitenin yararları konusunda toplum bilincini oluşturmak, iyi uygulamalara dikkat çekmek, sağlıklı davranışları ve yaşam tarzlarını teşvik etmek için 10 Mayıs günü “Sağlık için Hareket Et Günü” olarak belirlenmiştir.

 

Fiziksel aktivitelerin sağlıklı kalabilmenin önemli bir koşulu olduğunu ifade eden Bornova İlçe Sağlık Müdürü Dr. Tevfik Oğuz, “Bulaşıcı olmayan hastalıklar (BOH)başta kalp damar hastalıkları, diyabet, obezite, KOAH ve kanserler en çok ölüm ve hastalık yükü nedenleri olarak önemli halk sağlığı sorunlarıdır. Ortak risk faktörleri arasında yer alan fiziksel inaktivite yani hareketsizlikle mücadele bu hastalıkların azaltılmasında önemli yer tutmaktadır. Düzenli, belirli bir süre, şiddet ve sıklıkta ömür boyu sürdürülen fiziksel aktiviteler bireysel ve de toplum sal sağlığımızı geliştirir ve iyileştirir. İki yıldır devam eden tüm dünyayı ve Ülkemizi etkisine alan yüzyılın salgın hastalığı Covid 19 Pandemi sürecinde zorunlu evde kalma ve evden çalışma fiziksel hareketsizliğe ve beslenme alışkanlıklarının değişmesine neden olmuştur. Bu kapsamda vatandaşlarımızda Sağlıklı yaşamı teşvik etmek ve yaygınlaştırmak, hareketli yaşam alışkanlıklarını kazandırmak, geliştirmek ve farkındalık oluşturmak amacıyla Bornova Kaymakamlığı önderliğinde, 10 Mayıs 2022 Salı günü saat 14: 00 de Kayadibi Mahallesi Homeros Vadisinden (1. Bölge), Homeros Mağaralarına (2.bölge) "Sağlık İçin Hareket Et" Homeros Vadisi Yürüyüşü etkinliği gerçekleştirdik. Katılım sağlayan ve etkinlikte emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

 

Etkinlik; Isınma egzersizleri ile başlayan doğa yürüyüşü sonrasında Bornova Kaymakamı Fatih GENEL ile İzmir Okçuluk Spor Kulübü Derneği Başkanı ve kulüp üyeleri tarafından geleneksel Türk okçuluğu hakkında bilgilendirme ve ok atışları yapıldı. Katılımcılara ayran ve su ikramı yapıldı.



Çok Okunanlar

2024-09-19 19:10:43