Yerel >> Bizim Gazete


İş İnsanı Koç’tan enflasyonla mücadele çağrısı


Link [2022-03-05 18:57:14]



“Akaryakıtın KDV’si yüzde 1’e çekilmeli”

 

Ege Ulaşım Yönetim Kurulu Başkanı Murat Koç, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a seslenerek, “Cumhurbaşkanımızın enflasyon ve hayat pahalılığına karşı yürütmüş olduğu büyük mücadeleye sonuna kadar destek veriyoruz, kendilerinin yanındayız. Sektörümüz bugüne kadar Cumhurbaşkanımızın haklı mücadelesine destek amacıyla ya çok cüzi kar oranlarıyla çoğu zaman da maliyetinin altında çalışarak elinden geleni yapmaya da devam edecektir. Cumhurbaşkanımızın enflasyona yönelik mücadelesi doğrultusunda attığı adımlara mutlaka taşımacılık sektörü için akaryakıt fiyatlarındaki KDV’nin yüzde 1’e çekilmesi eklenmelidir” dedi.

 

 

Milliyetçi Hareket Partisi 25. Dönem İzmir Milletvekili ve Ege Ulaşım A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Murat Koç; motorine 1,51 TL, benzine 1,61 TL yeni bir zam daha gelmesine tepki gösterdi. AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın temel gıdalara yönelik yaptığı KDV indiriminin taşımacılık sektörüne yönelik akaryakıta da uygulanması gerektiğini belirten Koç, “Akaryakıt hemen her sektörün, her ürünün girdi maliyetleri arasında yer alıyor. Tarımdan, sanayiye aklınıza gelebilecek her nihai ürün son tüketiciye ulaşana kadar mutlaka taşımacılık sektörü dolayısıyla akaryakıt girdisinin maliyetine maruz oluyor. Girdi maliyetleri içerisinde en yüksek paya sahip kalem de akaryakıttır. Cumhurbaşkanımızın enflasyon ve hayat pahalılığına karşı yürütmüş olduğu büyük mücadeleye sonuna kadar destek veriyoruz, kendilerinin yanındayız. Sektörümüz bugüne kadar Cumhurbaşkanımızın haklı mücadelesine destek amacıyla ya çok cüzi kar oranlarıyla çoğu zaman da maliyetinin altında çalışarak elinden geleni yapmaya da devam edecektir. Cumhurbaşkanımızın enflasyona yönelik mücadelesi doğrultusunda attığı adımlara mutlaka taşımacılık sektörü için akaryakıt fiyatlarındaki KDV’nin yüzde 1’e çekilmesi eklenmelidir” dedi.

 

“ENFLASYONLA MÜCADELE TAÇLANDIRILMALI”

 

Mazot fiyatlarının taşımacılık sektörünü sarstığını kaydeden Koç, “Ürünün pazara, markete, üretim adresinden satım adresine ulaşması akaryakıt ile oluyor. Akaryakıt fiyatları arttıkça taşımacılık sektörünün maliyetleri de artıyor. Artan akaryakıt fiyatlarının yanı sıra yol, otoban ve köprü ücretleri de eklenince sektörün beli iyice bükülüyor. Taşımacılık sektörü artık iş yapamaz hale geldi. Taşıma fiyatlarına zam yapıldığında da müşteri merdiven altı yani faturasız iş yapanları buluyor ve onları tercih ediyor. Böyle olunca da hem devletine vergisini ödeyen firma kaybediyor hem de devlet alacağı KDV ve Gelir vergisini kaybediyor. Taşımacılık sektörünü kurtarmak, vergi kaçakçılığının önüne geçmek için acilen taşımacılık sektöründe faaliyet gösteren firmaların akaryakıt alımlarında KDV yüzde 1’e çekilmeli. Cumhurbaşkanımız enflasyona yönelik verdiği mücadeleyi taşımacılık sektöründe akaryakıt KDV’sini yüzde 1’e çekerek taçlandırmalı” açıklamasında bulundu.



Çok Okunanlar

2024-09-20 03:05:18