Yerel >> Bizim Gazete


GÜSİAD Ege Bölge Temsilciliği kahvaltıda buluştu İşbirliğimizi artıracağız


Link [2022-05-21 22:37:43]



GÜSİAD üyeleri Ege Bölge Temsilciliği'nin kahvaltısında buluştu. Genel Başkan Yüksel Yalçın'ın da katıldığı toplantıya ilişkin bilgi veren Ege Bölge Temsilcisi Murat Koç, "'Gümüşhaneli' demek 'Devletçi' demektir, 'Devletçi' demek de vergisini verecek iş insanı demektir. Devletini seven ve devletinin yanında olan yapının ekonomik olarak güçlenmesi gerekiyor" dedi.

Gümüşhaneli Sanayici İş İnsanları Derneği (GÜSİAD) Ege Bölge Temsilciliği kahvaltıda buluştu. Genel Başkan Yüksel Yalçın'ın da katıldığı toplantıda, iş insanları dayanışma ve birlikteliğin önemine vurgu yaptı.

KOÇ, "DAYANIŞMAMIZ ARTACAK"  

Buluşmaya ev sahipliği yapan Ege Bölge Temsilcisi ve 25. Dönem İzmir Milletvekili Murat Koç, "Komitelerimizi kuracağız, her mesleğin bir komitesini oluşturup, o komitenin üzerinden nerede Gümüşhaneli var ise İzmir'de, merkezimiz İzmir olduğu için İzmir diyorum ama bunun uzantısı olarak da Ege Bölgesi'ndeki irtibatlarımızla tüm Ege'de de yapılanmamızı sağlayacağız ki kim nerede ne iş yapıyorsa alışverişimizi kendi insanımızdan yapalım. Rahatlıkla sırtımızı dönebilelim, çünkü Gümüşhaneli nasıl olsa işini düzgün yapar, örnek insandır. İşinde hata olmaz. Bu düşünceleri hem olgunlaştıralım hem de Gümüşhane'mizi en güzel şekilde temsil edelim. Böylelikle Türkiye genelinde belki otokontrolü de yönlendirmeyi de yapmış oluruz" dedi.

YALÇIN, "KURUMLAR ARASI İLETİŞİMİ GÜÇLENDİRECEĞİZ"  

GÜSİAD  Genel Başkanı Yüksel Yalçın ise, "GÜSİAD'ın amacı, iş dünyasında hemşeri iş insanlarımızın birbirinden ticari anlamda istifade edebilen, sektörlerin gelişimine destek olan, dünyadaki teknolojik konulardan hep birlikte istifade etmek ve sistemin kurumlar arasında iletişimini kurmak. Firmalarınıza insan kaynakları destek olunması kapsamında bağlantılar kurmak. Birçok firmamızın nitelikli işgücüne ihtiyacı oluyor bu sebeple Gümüşhaneli Mühendisler Platformu var. Pandemi nedeniyle 2 yıldır STK etkinliklerine katılımlar gerçekleşemedi. Hemen etkinlik üretmedik hem de katılımda güçlük çektik ancak dijital ortamlarda toplantılarımızı yapmaya çalıştık. İş dünyası sadece iş insanlarının galaksisine benzetebiliriz çünkü bunun içinde nitelikli insan kaynağı ve sektörü besleyen bazı dinamikler var. Mühendislik alanı çok önemli bir alan, hukuk önemli bir alan. GÜSİAD bünyesinde hukukçu hemşerilerimiz de bulunmalıdır. Kurucularımızın içinde çok sayıda hukukçu vardı ve hukukçular platformunu kurduk. Bugün hukukçular platformu 180 kişiye ulaştı. İçlerinde avukatlar, hakimler, savcılar var. Önümüzdeki hafta hukukçular buluşmamızı yapacağız. Hekimler platformumuzda 140'ın üzerinde hekim ve akademisyen hekimlerimiz var" diye konuştu.  

"DEVLETİN YANINDA OLAN YAPI EKONOMİK OLARAK DA GÜÇLENMELİ"  

Kahvaltı sonrasında basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Koç, "Buluşmamız çok verimli geçti. Kuruluş safhalarımızı ve ne yapmamız gerektiğine yönelik düşüncelerimizi paylaştık. Mesleki komiteler oluşturularak, bu komitelerin içinde de genç arkadaşlarımızın olması gerektiğini düşünüyorum. Geçmişteki temiz ve tüm Türkiye'nin kabul ettiği Gümüşhanelilik olgusunu yeni nesillere de aktarmalıyız ve onlar da bu olguyu muhafaza etmeliler. Bu kahvaltı, iş aleminin bir araya gelmesini sağladı. Ben bu kahvaltının ekonomik güç birliğine, desteğe dönüşeceğini inanıyorum. 'Gümüşhaneli' demek 'Devletçi' demektir, 'Devletçi' demek de vergisini verecek iş insanı demektir. Devletini seven ve devletinin yanında olan yapının ekonomik olarak güçlenmesi gerekiyor" açıklamasında bulundu.

   

Çok Okunanlar

2024-09-18 17:00:29