Yerel >> Bizim Gazete


Bornova’lılar Dramalılar Köşkünde bir araya geldi


Link [2022-04-23 21:13:43]



100’e yakın eski Bornova’lı, Bornova’da yaşayan, Bornova’yı seven iki kuşak ve torunlar Dramalılar köşkünde bir araya geldi.

 

Dramalılar Köşkü’nde bir araya gelen eski Bornova’lı aileler ile yeni kuşak torunları tanışma ve sohbet etme imkanı buldu. Bornova’nın yaşça büyüklerin dilinden, eski Bornova’yı, tanınmış kişileri, yaşanmış hikayeleri, unutulmayan dostlukları dinleyerek anıları yeniden yaşadı.

 

Rahmetli olan büyüklerin ruhuna mevlüt okunması ve ardından lokma hayrı verilmesi etkinliğe katılanları, hüzün ve mutluluğu aynı anda yaşattı.

 

Etkinliğe katılan herkesin ortak görüşü, bu birlikteliği büyüterek geniş kitlelere ulaşmak için her iki ayda bir toplanmayı ve Bornova’nın büyüklerine ulaşarak nesiller arası bağı güçlendirmek oldu. Bu ortak karar gereği, ikinci etkinlik buluşmasını 5 Haziran 2022 Pazar Günü saat:13.00-14.00 arasında Aşık Veysel Rekreasyon Alanı'ndaki Turan Çelik Halı Saha İşletmesi'nin kafeteryasında yapılması kararlaştırıldı.

 

Etkinliğe katılanlar, Bornova’lı olmanın bir ayrıcalık olduğunu ifade ederek her geçen gün büyüyen ve dijital teknolojiyle yabancılaşan Bornova’lıları yeniden bir araya getirmenin önemine vurgu yaptı. İlk etkinlikte bir araya gelen eski Bornova’lılar “bir destandır Bornova” ismini vererek grubun simge fotoğrafı olarak 1970 yılındaki Bornova Meydanı resmini seçti.

 

Bir Destandır Bornova grubu, bir araya gelmelerinde siyasi, idari, dini yada milli hiçbir şey konuşulmayacağını, sadece eski Bornova’yı yaşamış, Bornova ruhuna sahip Bornova’lıların bir araya gelmesiyle nostaljik toplantılara ev sahipliği yapacaklarını ifade etti.

 

Özellikle pandemiden dolayı iki yıldır insanlar bir araya gelememesinin acısını bir kenara bırakıp Bornova’lar olarak eskiler, büyükler ve yeni kuşak birlikte kaynaşarak hasret gidermek için Bornova ruhuna sahip eski Bornova’ları 5 haziran 2022 Pazar günü saat 13:00 – 14:00 arası Aşık Veysel Rekreasyon alanındaki Turan Çelik Halı Sahası kafeteryasına bekliyor.

 



Çok Okunanlar

2024-09-19 19:27:27