Yerel >> Bizim Gazete


Bornova’lılar Buluşuyor


Link [2022-05-27 13:49:46]



100’e yakın eski Bornova’lı, Bornova’da yaşayan, Bornova’yı seven iki kuşak ve torunlar Dramalılar köşkünde bir araya geldi.

İlk kez 27 Mart 2022 tarihinde Dramalılar Köşkü’nde bir araya gelen eski Bornova’lı aileler ile yeni kuşak torunları tanışma ve sohbet etme imkanı buldu. Bornova’nın yaşça büyüklerinin dilinden, eski Bornova’yı, tanınmış kişileri, yaşanmış hikayeleri, unutulmayan dostlukları dinlenmesiyle, geçmiş ve anılar gözlerinde canlandı. Rahmetli olan büyüklerin ruhuna mevlit okunması ve ardından lokma hayrı verilmesi etkinliğe katılanlar, hüzün ve mutluluğu aynı anda yaşadı.

Etkinliğe katılanlar, Bornova’lı olmanın bir ayrıcalık olduğunu ifade ederek her geçen gün büyüyen ve dijital teknolojiyle yabancılaşan Bornova’lıları yeniden bir araya getirmenin önemine vurgu yaptı. İlk etkinlikte bir araya gelen eski Bornova’lılar “Bir Destandır Bornova” ismini vererek grubun logosu olarak 1970 yılındaki Bornova Meydanı resmini seçti.

Etkinliğe katılan herkesin ortak görüşü, bu birlikteliği büyüterek geniş kitlelere ulaşmak için her iki ayda bir toplanmayı ve Bornova’nın büyüklerine ulaşarak nesiller arası bağı güçlendirmek oldu. Bu ortak karar gereği, ikinci etkinlik buluşmasını 5 Haziran 2022 Pazar Günü saat:18.00 de Büyük park içinde Portakal Kafe’de yapılması kararlaştırıldı. Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ’un da davet edildiği etkinliğe yoğun bir katılımın olacağı bekleniyor.  Sürpriz olarak "Bornova" şarkısını yazıp, besteleyen eski Bornovalı Yavuz Atıl’da etkinlikte Bornova şarkısını seslendirerek, yazdığı kitabın tanıtımını yapacak.  

Bir Destandır Bornova grubuna desteklerini açıklayan Mustafa Foçalı, Fikret Uslu, Alaeddin Irmak, Av. Özdemir Sökmen, bir araya gelmelerinde siyasi, idari, dini ya da milli hiçbir şey konuşulmayacağını ifade etti. Sadece eski Bornova’yı yaşamış, Bornova ruhuna sahip, Bornova’lıların bir araya gelmesiyle nostaljik toplantılara ev sahipliği yapılacağını açıkladı. Özellikle pandemiden dolayı iki yıldır insanlar bir araya gelememesinin acısını bir kenara bırakıp Bornova’lar olarak eskiler, büyükler ve yeni kuşak birlikte kaynaşarak hasret gidermek için Bornova ruhuna sahip eski Bornova’ları, 5 haziran 2022 Pazar günü saat 18:00 de Büyük Park içinde Portakal Kafe ye bekliyor.



Çok Okunanlar

2024-09-18 18:16:58