Yerel >> Bizim Gazete


Bornova’daki “MİNİK OKÇULARI” hünerlerini sergiledi


Link [2022-05-21 22:37:43]



Bornova Halk Eğitimi Merkezi’nin Kars Halil Atila İlkokulu’nda açtığı Geleneksel Okçuluk kursunda eğitim gören minik okçular, hocalarının eşliğinde hünerlerini sergiledi.

 

Bornova Cumhuriyet Meydanında kurulan Okçuluk standını ziyaret eden Bornova ilçe Kaymakamı Fatih Genel’den minik okçulara tam not geldi.

 

Minik öğrencilerle birlikte ok atan Kaymakam Genel, “Öğrencilerimizin Okçuluk gibi böylesine güzide spor dallarıyla uğraşması çok güzel. Okçuluk sporunu yapanlar, hem fiziksel hem de ruhsal açıdan kendilerini geliştirir. Çok yetenekli miniklerimiz var, gelecekte başarılı birer sporcu olacaklarına inanıyorum. Etkinlikte emeği geçen Bornova Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğüne ve İzmir Okçuluk Spor Kulübü Derneği Yönetimine teşekkür ediyorum” dedi.

 

Etkinlikte Hem Kars Halil Atila İlkokulu Okçuluk kursu öğrencilerinin atışı hem de meraklı vatandaşlardan ok atmak isteyenlere kontrollü ve güvenlikli bir şekilde ok atışı yaptırıldı.

 

Hedef üzerindeki balonları vuranlara minik hediyeler veren İzmir Okçuluk Spor Kulübü Derneği Başkanı, Antrenör Cemal Onan, “Okçuluk kulübümüzün kuruluşu tarihi olan 2019 yılından bugüne Bornova’da ve İzmir’in değişik ilçelerinde yaptığımız eğitim ve etkinliklerle Okçuluk sporunu halkımıza tanıttık. 77’den 70’e yüzlerce kursiyerimize Geleneksel ve Olimpik Okçuluk eğitimi verdik. Kulübümüzün öncelikli hedefi olan Okçuluğu tanıtmak, kursiyer eğitmek aşamalarını gerçekleştirdik. Artık yetiştirdiğimiz yetenekli Ok sporcusu arkadaşlarımızla, yarışmalarda başarı elde ederek örnek olmak. Bugüne kadar yaptığımız çalışmalar ve etkinliklerde bizlere desteğini esirgemeyen İzmir Okçuluk spor kulübü yönetimine, Bornova Kaymakamı Fatih Genel’e, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne, Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğüne ve Kars Halil Atila İlkokulu Müdürüne ve herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum” dedi.



Çok Okunanlar

2024-09-19 04:00:07