Yerel >> Bizim Gazete


Bornova İlçe Halk Kütüphanesinde, “Ailemle Okuyorum” Etkinliği devam ediyor


Link [2022-06-02 21:09:48]



Ailelerin ve çocukların kitap okuma alışkanlıklarını geliştirmek ve olumlu örnek olmak için yola çıkılan “Ailemle Okuyorum” projesine olan ilgi her geçen gün artıyor.

 

Kültür ve Turizm Bakanlığı bünyesinde gerçekleştirilen “Ailemle Okuyorum” projesi ile kitap okuma alışkanlığının oluşturulması amaçlanıyor. Bu kapsamda Bornova İlçe Halk Kütüphanesine bağlı Mehmet Akif Ersoy Çocuk ve Gençlik Kütüphanesinde Ailemle okuyorum projesiyle veliler, çocukları ile birlikte her Cuma kitap okuyor.

 

Ardından okumayı hem kolaylaştıran hem de etkili hale getiren ‘Kadraj’ tekniği ile yarım saatlik etkin okumalar yapıyor.

 

"HER KESİMDEN İLGİ GÖRÜYOR"

 

Ailece birlikte kitap okumayı alışkanlık haline getirmek için düzenledikleri etkinliği anlatan proje koordinatörleri Bornova İlçe Halk Kütüphanesi Müdürü Esin Evsen ve Bedirhan Tekin, “Kültür ve Turizm Bakanlığı bünyesinde gerçekleştirilen, Ailemle Okuyorum adlı projenin amacı ailelerin çocukları ile verimli zaman geçirmesini sağlamak, topluma kitap okuma alışkanlığı kazandırmak. Bornova’da başlattığımız 'Ben de Ailemle Kitap Okuyorum' projesi ile ailelerimizi her Cuma günü kütüphanemize gelerek ailece kitap okumalarını, kitap okurken de çektikleri fotoğrafları sosyal medya hesaplarından paylaşarak güzel örnekler oluşturmalarını istedik. Yaptığımız etkinlik her kesimden ilgi gördü, çok güzel paylaşımlar yapıldı. İnşallah projemize katılım artarak devam eder. Sosyal medyadan bu projeye @ailemle.okuyorum tag’i ile erişim sağlayabilir, bilgi alabilirsiniz" şeklinde açıklamada bulundu.

 



Çok Okunanlar

2024-09-18 17:00:26