Yerel >> Bizim Gazete


Bağımlılıkla Mücadele’de Bornova Çalıştayı örnek oldu


Link [2022-04-13 00:57:37]



İzmir’in Bornova ilçesinde, Sağlık Bakanlığı tarafından alınan bağımlılıkla mücadele kararları doğrultusunda İzmir İl Sağlık Müdürlüğü, Bornova İlçe Kaymakamlığı ve Bornova İlçe Sağlık Müdürlüğü organizesinde 5-6 Nisan tarihlerinde ‘Ben Olsaydım’ temalı bir çalıştay düzenlendi.

 

Bornova’da bağımlılıkla mücadelede örnek çalıştay oldu

 

Sağlık Bakanlığı tarafından 81 ilde eş zamanlı olarak başlatılan bağımlılıkla mücadele çalıştayı, Bornova ilçe Kaymakamlığı bünyesinde, Bornova İlçe Sağlık Müdürlüğü koordinasyonunda İbis Hotel’de gerçekleştirildi.

 

Çalıştaya Bornova İlçe Kaymakamı Fatih Genel, İzmir İl Sağlık Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Burak Öztop, Bornova ilçe Mal Müdürü Ahmet Oğuz, Bornova ilçe Tapu Müdürü Mehmet Akif Güçlükol, Bornova ilçe Jandarma Komutanı Kd. Başçavuş Sadık Yazan, Bornova Bornova Tarım İlçe Müdürü Mustafa Akarca, Bornova Sosyal Hizmetler Merkez Müdürü Adnan Güneş, Bornova İlçe Gençlik Spor Müdürü Şahin Kardeş, Bornova İlçe kaymakamlığı Yazı işleri Müdürü Mustafa Karacan, Bornova Ağız Diş Sağlığı Merkezi Başhekimi Uz.Dr. Esra Aladağ, Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Uz.Dr. Ali Emre Çetinkol, Bornova Halk Eğitimi Merkez Müdürü Hüseyin Akpınar, Kütüphane Müdürü Esin Evsen, MHP İlçe Başkanı Turan Otlu, AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı Cansu Babak, CHP ve İyi Parti temsilcileri katıldı.

 

Çalıştayda görev alan Bornova’da bulunan kamu kurum ve kuruluşlar temsilcileri, Akademisyen, doktor, diş hekimi, eczacı, öğretmen, öğrenci, hemşire, asker, polis memuru, imam, okul müdürleri, Muhtar, gazeteci, sporcu, şoför, ev hanımları, müftülük çalışanı, STK temsilcileri gibi toplumun değişik kesimlerinden temsilciler katkı sağladı.

 

Çalıştayda, ilçede mevcut bağımlılık ile ilgili sorunları tespit etmek ve bu sorunların tespitine yönelik çözüm önerilerini bulmak amacıyla; Uyuşturucu, Alkol, Tütün, Davranışsal Bağımlılık (Teknoloji ve Kumar bağımlılığı), Bağımlılık ve Kadın ile Bağımlılık ve Genç konularının “Ben Olsaydım” teması altında konuları ele alındı. Bornova İbis Styles Hotel Toplantı Salonunda yapılan çalıştaya katılan katılımcılarda, her türlü bağımlılık çeşidiyle mücadele edebilmek amacıyla sorun ve çözüm önerilerinde bulunarak gelecek için önemli sonuçlara imza attı.

 

Çalıştay çıktıları 2022 ve sonrasında “Bağımlılıkla Mücadele faaliyetlerini belirleyecek”

 

Çalıştayın temel amacının Bornova’da mevcut bağımlılık ile ilgili sorunları tespit etmek ve çözüm önerilerini bulmak olduğunu belirten Bornova İlçe Sağlık Müdürü Dr. Tevfik Oğuz,“ Bağımlılık pek çok etkenin bir araya gelerek oluşturduğu bir tablo. Sağlıklı yada sağlıksız baş etme yöntemi, yaşadığı ortam, ebebeyn tutumları, sosyo-kültürel çevre yakından etkilidir. Ebebeynlerin çocuklarına karşı sağlıksız tutumu, aile bireylerinde bağımlılık öyküsü olması, tehlikeli arkadaş seçimleri, başarısız geçen eğitim hayatı ve yaşadığı toplumun bağımlılığa bakış açısı riskli etkenlerin başında gelir. Tüm ilçe ve illerde yapılacak Bağımlılıkla mücadele çalıştaylarında alkol, tütün, uyuşturucu, teknoloji ve kumar bağımlılığı konusunda yapılan çalışmaların değerlendirilmesi, ilçe, il ve ülke genelinde sorun ve çözüm önerilerinin ortaya konması 2022 yılı ve sonrasında ortaya konacak mücadele programında yar alacak faaliyetlerin belirlenmesinde temel olacaktır. Bu çalıştayda olduğu gibi her zaman bizlere destek olan Bornova ilçe kaymakamımız Fatih Genel’e, İzmir İl Sağlık Müdürümüz Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Burak’a, açılışı onurlandıran değerli protokole, çalıştayın burada gerçekleşmesini sağlayan İbis Styles Hotel Bornova Yönetimine ve çalıştaya destek sağlayan Özel Atagöz Tıp merkezine teşekkürlerimi arz ediyorum” dedi.

 

Bornova’da bağımlılık durumunun her toplantıda masaya yatırıldığını bildiren Bornova ilçe kaymakamı Genel, “Bağımlılıkla mücadele kapsamında yapılacak çalıştay sonucunda önemli kararlar çıkacağına inanıyorum. Çalıştayın sonucunda; Ben olsaydım; başlığı altında çıkacak çözüm önerileri ile kısa, orta ve uzun vade de ne yapmalıyız konusu bizim için çok önemli bir konu. Bu hassas ve çok önemli konu için burada çalışacak tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Ayrıca Bağımlılıkla mücadele çalıştaya verdiği katkılardan dolayı İbis Styles Bornova Hotel yönetimine ayrıca teşekkür ediyorum” diye konuştu.

 

Bağımlılıkla mücadele çalıştayın ikinci gününde Bornova İlçe Sağlık Müdürü Dr Tevfik Oğuz, ilçede yürütülen bağımlılıkla mücadele çalıştayında, tüm bağımlılık masalarından çıkan sunumlarında çıkan talep, öneri ve mücadele yöntemleri için hazırlanan sunumlar ve çıktılar için katılımcılara ayrı ayrı teşekkür ederek, katılım belgelerini takdim etti.



Çok Okunanlar

2024-09-20 01:11:23