Yerel >> Bizim Gazete


AK Parti Bornova’dan belediyeye yurt tepkisi!


Link [2022-06-02 21:09:48]



İlçe Başkanı Veysel Güldoğan, belediyenin satın aldığı deprem hasarlı dershane binasını güçlendirip ÇYDD’ye protokolle devretmesine karşı olduklarını söyledi

 

AK Parti Bornova İlçe Teşkilatı, Ergene Mahallesi’nde partinin hemen bitişiğindeki eskiden dershane olan bir binanın Bornova Belediyesi tarafından satın alınarak, depremde zarar gördüğü için güçlendirilip Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’ne protokol karşılığı yurt olarak tahsis edilmesine tepki gösterdi. AK Parti Bornova İlçe Başkanı Veysel Güldoğan, “Sanki yangından mal kaçırıyorlar. Önce binanın sağlamlığı konusunda bilgi edinilseydi. Ayrıca bu binanın ideolojik bir vakfa peşkeş çekilmesini istemiyoruz” dedi.

 

Söz konusu bina önünde basın açıklaması düzenleyen İlçe Başkanı Veysel Güldoğan’a, İl Gençlik Kolları Başkanı Recep Tayyip Taslak ile Meclis Üyesi Adem Kasacı, ilçe kadın kolları ve gençlik kolları başkan ve üyeleri de destek verdi. İlçe Başkanı Veysel Güldoğan, şu açıklamayı yaptı: “Böyle hızlıca bir protokol yapılması işin açıkçası yangından mal kaçırmaktan başka bir şey değil. Öncelikle gerçekten binanın sağlamlığı ile ilgili net bir bilgi edinilseydi. Bu mevzu Aralık 2020’nin henüz başlarındayken, biz belediye meclis üyelerimizle birlikte belediye başkanını bu binanın hasarlı olduğuna dair uyardık. Ancak kendisi binada herhangi bir hasar olmadığını iddia etti. Fakat daha sonra kendini yalanlayarak binanın az hasarlı olduğunu hatta binada tadilata ihtiyaç olduğunu dile getirdi. Bu binayı daha önce dershane yapacağız dediler. Sonra güncel olan ne varsa ona çeviriyorlar. Pandemide yurtlarla ilgili sıkıntı olunca hemen yurda çevirdiler. Yarın öbür gün yine güncel bir sorun olursa belki bu binayı ona da çevirebilirler. Bizim isteğimiz gençlerimizin sağlıklı ve sağlam binalarda kalmasını sağlamak. Ayrıca belli bir ideolojiye sahip olan vakıflar. Sürekli eleştirel durumda oldukları bir konuyla ilgili yine bir ideolojik vakfa buranın peşkeş çekilmesini istemiyoruz” dedi. Protokol kararının önümüzdeki günlerde meclis kararıyla resmiyete kavuşacağını belirten AK Parti Meclis Üyesi Adem Kasacı ise, kararı yargıya taşıyacaklarını belirtti ve “Protokol bu mecliste geçecek. Bir önceki mecliste gündeme geldi ve komisyonlara sevk edildi. Birçok komisyonda oy çokluğuyla geçti. Komisyonda da biz durumu izah ettik. Orada da bir maddede, Çağdaş Yaşamı Destekleme Vakfı ya da derneğinin onayı olmadan hiçbir öğrencinin bu yurda yerleşmeyeceği yazıyor. Biz bunu da söyledik. Henüz meclisten geçmedi. İki gün sonra gerçekleştirilecek mecliste de büyük ihtimalle oy çokluğuyla geçecektir. Çünkü Belediye Başkanının böyle bir inisiyatifi var. Meclis üyeleri de zaten başkanın sözünün dışına çıkmıyorlar. Biz bu konunun takipçisi olacağız. Eğer meclisten geçerse yargı yoluna da başvuracağız” ifadelerini kullandı.

Kazım ERKMEN



Çok Okunanlar

2024-09-18 12:00:55