Yerel >> Bizim Gazete


8. BALKAN PANORAMA FİLM FESTİVALİ ÖDÜLLERİ BU YILKİ SAHİPLERİYLE BULUŞTU


Link [2022-05-30 14:53:46]



İzmirli sinemaseverleri son derece renkli ve yepyeni Balkan film yapımlarıyla buluşturan Balkan Panorama Film Festivali’nin 8. buluşması bu yıl 21 – 27 Mayıs 2022 tarihleri arasında gerçekleşti. Festivalimizin tüm gösterim ve etkinlikleri, Buca Belediyesi Kültür ve Sanat Merkezi (Pembe Köşk) ve İzmir Kültürpark (Lozan Kapısı)’ta açık havada, Tarık Akan Gençlik Merkezi’nde ise 3 ayrı sinema salonunda yapıldı. Gösterimlerden sonra konuklarımızla yapılan söyleşiler İzmirli sinemaseverlere dopdolu ve keyifli bir hafta yaşattı.

Bu yılki festival programımızda, 150 renkli Balkan filmlerini, yaklaşık 250 seansta sinemaseverlerle buluşturduk. Tam da bu noktada vurgulamak isteriz ki Festivalimizin ilk yılından itibaren olduğu gibi, bu yıl da yabancı filmlerin tümü Türkiye’de ilk defa gösterildi. Bunların arasından da 12 filmin Dünya Prömiyeri festivalimizde yapıldı.

BucaBelediyesi’ninevsahipliğinde, T.C. KültürveTürizmBakanlığıve İzmir BüyükşehirBelediyesi’ninkatkılarıylabuyıl 8. kezdüzenlenen Balkan Panorama Film Festivali, görkemlibirtörenlesonaerdi. Türkve Balkan sinemasınınduayenlerinikenttebuluşturanfestivalde, #BPFF2022SarıŞemsiyeödüllerisahiplerinibuldu.

8. Balkan Panorama Film Festivali, BucaBelediyesiKültürveSanatMerkezi’nde (BBKSM) düzenlenenödültöreniylekapanışyaptı. TöreneBucaBelediyesiBaşkanVekiliBurcu Er Durmaz, Buca Belediye BaşkanYardımcısıHaticeGüral, TürksinemasınınustaisimleriEmelGöksu,DolunaySoysert, Tim Seyfi, İştarGökseven, Rıza Sönmez,RızaAkın, YelizKuvancı,İnançKonukçu,YönetmenlerFerit Karahan, Murat Şenöy, ÖzcanAlper, FikretReyhan, festivalinDanışmaKuruluÜyeleriileçoksayıdayabancısinemasanatçısıkatıldı.

ÖdültörenifestivalinKurucusuveDirektörü Sali Saliji – Sallini’ninkonuşmasıylabaşladı. KendisiBucaBelediyesikatkılarıilebüyüyen festival, İzmir BüyükşehirBelediyesikatkılarıilegüçlendiğni,KültürveTurizmBakanlığı’nınbuyıldanitibarenverdiğidesteklefestivalinbüyükbirivmekazandığınıifadeederek, festivalekatkısağlayanherkeseteşekküretti. TörendekonuşanBuca Belediye BaşkanYardımcısıHaticeGüral,Balkan Panorama Film Festivali’ninbuyılkimuhteşemprogramınaevsahipliğiyapmaktanbüyükonurduyduklarınıbelirterek, “BucaBelediyesiolarakkültürvesanatakarşıolanbütünsorumluluklarımızıensonunakadaryerinegetireceğimizdenhiçşüphenizolmasın” dedi.

 

5 DALDA 11 KATEGORİDE 35 FİLM 11 SARI ŞEMSİYE ÖDÜLÜ İÇİN YARIŞTI

21-27 Mayıs 2022tarihleriarasındaTürkve Balkan sinemasındanbirbirindenseçkin 150filminsanatseverlerlebuluştuğufestivalde, 11kategoride, 5 UlusalUzunMetraj Film, 5 UluslararasıUzunMetraj Film,5 Dario Moreno UzunMetraj Filmi, 10UlusalKısaMetraj Film, 10UluslararasıKısaMetraj Filmolmaküzeretoplam 35 film #BPFF2022 Sarı Şemsiyeödülüiçinyarıştı.

 

 

 

ULUSAL UZUN METRAJ FİLM ÖDÜLLERİ

KonuşmalarınardındanheyecanlabeklenenSarıŞemsiyeödülleriaçıklandı. Özcan, DolunaySoyserveNataşaNinkoviç’injüriüyeliğiniyaptığı#BPFF2022SarıŞemsiyeUlusalUzunMetraj Film dalında, Enİyi Film: OkulTraşı (Ferit Karahan), EnİyiYönetmen:FikretReyhan (Çatlak), EnİyiKadınOyuncu: EmelGöksu (Koridor), EnİyiErkekOyuncu: SametYıldız (OkulTraşı) #BPFF2022Sarı Şemsiye ödülünü kazandılar.

 

ULUSLARARASI UZUN METRAJ FİLM ÖDÜLLERİ

Karadağlı yönetmen Nikola Vukčević, KuzeyMakedonya’lıoyuncuMeto Jovanovski veBosna Hersek’lioyuncuFedjaŠtukan‘ınjüriüyeliğiniyaptığı#BPFF2022 Sarı Şemsiye UluslararasıUzunMetraj Film dalındakiödülleraşağıdakigibidağıtıldı:

Enİyi Film:O ArtıkYaşamıyor (Yönetmen: Faruk Lončarevıć, Bosna Hersek),

EnİyiYönetmen: SrdjanDragojević (YukarısıCennet, Sırbistan),

EnİyiKadınOyuncu: NatašaPetrović (Sadeceİnsan, Yönetmen: Igor Ivanov Izi, KuzeyMakedonya),

EnİyiErkekOyuncu:Ernö Fekete (OlduğunGibiMükemmelsin, Yönetmen: Peter Varsics, Macaristan)

 

DARİO MORENO ULUSLARARASI UZUN METRAJ FİLM ÖDÜLÜ

SlovenyalıyönetmenAndrejKoşak,HırvatoyuncuJuditaFrankoviçBrdarveoyuncuTamer Levent’tenoluşanjüri, #BPFF2022 SarıŞemsiye Dario Moreno UzunMetraj FilmÖdülünüNatalijaAvramoviç’in(Sırbistan) yönetmenliğniyaptığı ‘İlkbaharŞiiri’ filmineverdi.

 

ULUSAL KISA METRAJ FİLM YARIŞMASINDA EN İYİ FİLM “ŞERO”

#BPFF2022 Sarı ŞemsiyeUlusalKısaMetraj Film kategorisindejüriüyeliğiniyönetmenMurat Şenöy,oyuncuHandeKatipoğluveoyuncuYelizKuvancıyaptı. Bu daldaEnİyi Film ödülüMustafa Efelti’ninyönetmenliğiniyaptığı‘Şero’filmineverildi.

 

ULUSLARARASI KISA METRAJ FİLM YARIŞMASINDA EN İYİ FİLM “TİNA’NIN SIKINTISI”

YönetmenSevgiHirschhauser,oyuncuİnançKonukçuveoyuncuTuğrulTülek’injüriüyeliğiniyaptığı#BPFF2022 Sarı ŞemsiyeUluslararasıKısaMetrajFilm kategorisindeiseEnİyi Film ÖdülünüyönetmenliğiniRadovan Petrović’in(KuzeyMakedonya) yaptığı‘Tina’nınSıkıntısı’aldı.



Çok Okunanlar

2024-09-18 17:00:21