Yerel >> Bizim Gazete


15 Temmuz Şehitler Anadolu Lisesi öğrencilerinden Çevreye özel Etwinning Proje


Link [2022-05-21 22:37:43]



Proje okulu olan 15 Temmuz Şehitler Anadolu Lisesi öğrencileri; bu eğitim öğretim yılını, iki eTwinning Projesi ile taçlandırdı.

 

Gerçekleştirilen her iki proje de; çok uluslu öğrencilerle farklı öğrenme ortamları ile  gelişimlerine katkı sağladı.

 

Projenin kuruculuğunu 15 Temmuz Şehitler Anadolu Lisesi’nin yaptığı “Stream!” (Çığlık) isimli projesiyle İtalya, Romanya, Ukrayna ve Türkiye’den farklı okulların bir araya geldi. Çığlık projesinin amacı, çevre sorunlarını ele alarak farkındalık oluşturmayı hedefliyor.

 

Proje hedefi, Toprak Ana’nın çığlığına kulak vererek, öğrencilerin çevresel problemlere çözümler üretmesini sağlamaktır. Diğer taraftan proje katılımcıları, çevre sürdürülebilirliği konusunda bilgi edinmişlerdir. Bu hedefleri gerçekleştirmek için öğrenciler, proje süresince e-dergi ve e-takvim tasarlayarak yaratıcılıklarını arttıracak şiir, oyun, sunum, video gibi birçok çalışmada da aktif rol almışlardır. Ayrıca TEMA vakfı gönüllü uzmanından “sıfır atık” üzerine verilen webinar ile de öğrencilerin konu hakkında gelişimleri desteklenmiştir.

 

“Our Funny Little Worlds” eTwinning Projesi

 

 “Our Funny Little Worlds” (Eğlenceli Küçük Dünyalarımız) projesi ile 7 Farklı ülkeden toplam 18 paydaş okul çalışmıştır. Türkiye’den 15 Temmuz Şehitler Anadolu Lisesi ile Arnavutluk, Litvanya, Polonya, Portekiz, Ukrayna ve Ürdün bu projede ortak olarak aktif rol almıştır.

 

Proje 10. Sınıf İngilizce dersinin müfredatındaki konular ile gençlerin hayatındaki önemli başlıkların diğer ülkelerin müfredatı ile entegrasyonu üzerine kurulmuştur.  Yani eTwinning  projesi,  müfredat entegrasyonu ile ders materyali üretmeyi hedef almıştır.

 

Proje boyunca öğrenciler logo tasarımı, poster hazırlama, e- book ve e-dergi yapma, interaktif oyun hazırlama, video ve sunum oluşturma gibi birçok etkinlik ile hem öğrencilerin sosyal becerilerini hem de öğrenme becerilerini geliştirmiştir.

 

Her iki proje de kültürel farkındalık ve dil gelişimi anlamında öğrencilere büyük katkı sağlayarak gelişimlerine önemli katkıda bulunmuştur.

 



Çok Okunanlar

2024-09-19 19:07:51