Yerel >> Asrın Haber Ajansı


YALNIZ OYLARINIZA DEĞİL SORUNLARINIZADA TALİBİM


Link [2022-05-21 22:55:59]



Uşak Çağdaş Demokrat Mali Müşavirler Grubu Başkan Adayı Süleyman IŞIK “YALNIZ OYLARINIZA DEĞİL SORUNLARINIZADA TALİBİM” Sloganıyla Gazetemize yaptığı özel açıklamada şu bilgileri aktardı, ”

 

Meslek örgütünü şöyle tanımlamak olanaklıdır, mesleki güçler arasındaki etkileşimin öncülüğünü üstlenerek gelişme stratejilerini belirlemek ve uygulamakla sorumludur. Öncelikli görevleri arasında mesleğin kabulü, unvanların korunması, geliştirilmesi, tanıtılması, yaygınlaştırılması ile mesleki kimliğin geliştirilmesini sağlamak vardır.

Meslek örgütü tanımının içinde barındırdığı görevlerini şöyle sıralayabiliriz :

1-Mesleğin kabülü

2-Mesleki ünvanların kabulü ve korunması

3-Mesleğin ve Meslektaşların geliştirilmesi

4-Mesleğin ve meslektaşın tanıtılması

5-Mesleğin yaşadığımız ortamlarda yaygınlaştırılması.

6-Meslek kimliğinin geliştirilmesi

Yukardaki tanım ve görevler içersin de yer alan unsurlar bizim gurup ABC ‘mizdir. Yani Uşak Çağdaş Demokrat Mali Müşavir Grubunun varlık nedenidir. Grubumuzu kurarken bu ilkelerden yola çıkarak kurduk. Grup hedeflerinin belirlenmesin de grup çalışma tarzının oluşturulmasın da öncelikli hedef Meslek camiamızın varlığının uzun yıllar sürmesidir.

Sevgili meslektaşım ; Uşak Mali Müşavirler Odası 23. Dönem Yönetim Kurulu Üyesi olarak sizlere hizmet etmeye çalıştım. Bu dönem tüm Dünya da illet bir pandemi salgını yaşadık. Bu salgın tüm diğer mesleklerden ayrı olarak bizlerin çalışmasını derinden etkiledi. Diğer tüm meslekler (Sağlıkcılar hariç) salgının etkilerini evlerin de izole olarak geçirirken bizler Devletimizin bekası için görev başında kaldık. Hasili zor bir dönemi zorluklar için de yaşıyarak atlatmaya çalıştık. Bunca çalışmaya ve zorluğa rağmen bizlere teşekkür yerine angaryalar yüklendi. Bizler bu sorunların çözümü ve ya hafifletilmesi doğrultusunda herhangi bir katkı sunamadık. Üzerimize yüklenen bu yeni görevlerin öğrenilmesi ,uygulaması konusunda yeterli derecede eğitim yapamadık. Bu konuda kendi adıma bir özeleştiri yapma gereği duyuyorum.

Sevgili meslektaşlarım; 2019 Yılı Haziran ayında Genel Kurulun 1 gün öncesi bizden önceki Yönetim Kurulu Oda binası için temel attı. Oda binası için atılan bu temel 29 yıllığına Hazine’den kiralanan arsa üzerine atıldı. Tabi bizler temeli atılan ama bir türlü bitiremediğimiz bu Oda binası arsası için kira ödemesi yapmaktayız. Yani bina yapılmadığı halde arsaya kira ödemesi yapmaktayız. Yapılamayan binanın kira süreside işlemektedir. Oda binasına hem kira ödüyoruz hemde yararlanamıyoruz. Yine Oda inşatı konusunda sizlere yeterince bilgi verilmediğini sizlerin karar alma süreçlerine yeterince katılmadığınızı düşünüyor biliyoruz. Bu konuda da sizlerden karar alma süreçlerinde yer almamamıza rağmen bir özür dileme gereği duyuyoruz. Gelecek Yönetimin her ne şart altında olursa olsun binayı bitirmesi gerekmektedir. Bina arsasının Odamız envanterine alınması (Komşumuz olan Ticaret Odası bu konuda zorluk yaşamaktadır) konusunda çaba harcaması gerekmektedir. Oda binası konusunda Olağnüstü bir genel kurul toplayarak konunun tüm yönleriyle sizlerle konuşarak çözüm üretilmesi taraftarıyız. Çünkü bu sorun belki de Odamızın bundan sonraki 20-30 yılını ilgilendirmektedir. Burada alınacak kararları Genel Merkeze uygun bir yöntem ve dille ileterek çözüm üretilmesi konusunda talepte bulunmamız gerekmektedir.

Sevgili genç meslektaşım; Sizler bu meslek’e ilk adımlarınızı atarken ne şaşalı hayeller kurarak geldiniz. Sizlerin bu düşlerinizi gerçeğe dönüştürmek için çaba harcaması gereken bizler 3 maymunu oynuyoruz. Bizleri bu konuda sizlere gerekli desteği vermek için zorlamanız gerekmektedir. Bunun için de sizlerin oluşturacağı gençlik kurulları kurup buralardan çözüm önerileri üretip uygulamaya geçirmek ve Yönetim Kurulunu uyarmak gerektiğini düşünüyoruz. Bu konuda sizlere Yönetim Kurulu olarak her türlü desteği vermeye hazırız. Çünkü serbest piyasa denilen bu düzen var olanı korumakta yenilere alan açmamaktadır. Bu alanı açacak olan sizlerin örgütlü mücadelesi olacaktır. Tabi ki Bu mücadele Oda içersin de Oda kurulların da olmak kaydıyla .Bazı arkadaşlarımızın önerdiği gibi farklı örgütlenme (sendika)alanlarında değil. Bizlere geçte olsa birlikte üretmeyi ve paylaşmayı öğreteceksiniz.

Sevgili bağımlı veya çalışmayan meslektaşım; Sizler meslek mensubu olarak bizlerden (bürosu olanlardan) kopuk bir meslek yaşamı sürmektesiniz .Bizler (yöneticiler) sizleri ancak Genel Kurullar önce veya aidat ödemesi dolayısıyla hatırlıyoruz. Örneğin bir eğitim çalışması yaptığımızda sizler yokmuş gibi hareket ediyoruz. Acaba benim bağımlı çalışan meslektaşıma uygunmu değilmi diye herhangi bir çabanın içersin de olamıyoruz. Bağımlı çalıştığın işyeriyle ne türden sorunlar yaşıyorsun bu sorunların çözümü konusunda sizlere ne türden yardımlarımız olur gibi çoğaltmak olanaklı. Bizler grup olarak diyoruz ki sizlerin bizzat katılımcı olacağı sizlerden oluşacak bir bağımlı çalışanlar kurulu oluşturacağız. Bu kurul sizlerin sorunlarını veya çözüm önerilerini Yönetime iletecek yapılıp yapılmadığı konusun da takip edip Yönetimin uyarılmasını sağlayacak. Bağımlı çalışanlarla ilgili olarak Ekim ayında bir çalışma toplantısı düzenlenerek kurul oluşturulacaktır.

Sevgili meslektaşım ; Grub olarak sizlerle birlikte Uşak Mali Müşavirler Odası Yönetimine talip olurken var olan sorunları çözmek için talip olduk. Grup olarak bizler sizlerin var olan sorunlarınızı biliyor ve çözümü doğrultusunda çalışacağımıza söz veriyoruz. Gelin bu dönem Oda yönetimini sizlerle birlikte devir alalım.

Uşak Çağdaş Demokrat Mali Müşavirler Grubu

Başkan Adayı Süleyman IŞIK

ASRIN ÖZEL HABERİ



Çok Okunanlar

2024-09-16 22:06:56