Yerel >> Asrın Haber Ajansı


MUSA ALTINTAŞ, “ MAKAM İÇİN DEĞİL, HİZMET İÇİN” ADAYIM


Link [2022-01-22 19:27:28]



Rahmetli Arif Işık Başkanın döneminde yönetim olarak hep beraber hareket ettik, bir takım eksikliklerimiz vardı, o eksiklikleri bitiremeden başkanımızı kaybettik  Allah Rahmet eylesin. Başkanımız Arif Işık’a Yüce Allahtan Rahmet, kederli ailesine bir kez daha baş sağlığı diliyorum.

Birlikte hareket ettiğimiz yol arkadaşım, rahmetli başkanımızla eksik kalan, yarım kalan yapamadığımız hizmetleri tamamlamak için aday oldum. Uşak’ımız için çok iyi bir yönetim oluşturdum. Sorunları, dertlere vakıf olduğumuz bir alan, Belediye ile, yetkili birimlerle, kurumlarlarla hizmetlerimizi düzenleyeceğiz.

İnşallah üyelerimiz beni seçerlerse, başkan olursam hemen ertesi gün, Pazar yerlerimizde köylü adı altında kaçak çalışan bir çok insanlar var. Bu kaçakları önlemek için kayıt altına almak üzere çalışmalar yapacağım. Özellikle belediyemizle, Sivil Toplum Kuruluşlarını dikkate alarak organize çalışma yapacağım. Vatandaşımızın daha ucuza mal almaları için pazarlarımızı daha etkin hale getireceğim.

Köylüyüm adıyla Kaçak çalışan arkadaşlar belediye görevlilerini şu şekilde yanıltıyorlar, biz üreten bir memleket olmayalım mı? Tabiki üreteceğiz, üreten bir memleket olmamız için kayıtsız kaçak satıcı olmamız gerekmiyor. Kanunlarımız var, kurallar var, yasalar var, bunları biz veya belediye çıkartmıyor. Bu Yasaları Ankara da devlet büyüklerimiz tarafından çıkartılıyor. Bu yasaları uygulamamız gerekiyor,

Uşak olarak, Konyadan, adanadan, Antalyadan daha çok üreten bir il değiliz, Yanı başımızda Manisa nın ilçesi Salihli küçük bir ilçe olarak bu problemi çözmüş köylüden direkt olarak bir mal alamıyorsa, pazara getiremiyorsa, hale götürüyor, halde köylünün de istediği fiyata malları satılıyor, esnafta tek kalem halden aldığı için pazarlarda eşit fiyatlarda pazarlarda  tüketiciye satıyorlar. Bizim Uşak ta gördüğüm eksiklerden bir tanesi, Köylü adı altında kaçak alıp-satan satıcılar var. Esnafımızın hakkına-hukukuna tecavüz etmiş oluyor. Bu problemi çözmek için projelerimiz vardı, belkide Türkiye de bir ilkti, Antalya da köylünün malını satan Hal yoktu. Biz Hal dükkanlarını 2-3 yıl önce Hal dükkanlarının ihale ile 550-600 bin tl ye satıldığında yönetim olarak köylü kendi mallarını satsın diye 2 tane dükkan ayırdık. Ama maalesef köylümüz kendisine ayrılan bu ücretsiz dükkanlarda kendi mallarını satmıyorlar. Sebebi belli kaçak üretici adı altında satıcı bunlar, gerçek anlamdaki köylü üreticimiz başımızın tacıdırlar. Her zaman onlara yer ayırırız. Köylü üreticilerimize ayırdığımız o yerlerde gelsinler kendi mallarını rahatlıkla satsınlar. Tek Amacım, “ Makam için değil,Hizmet için Başkan Adayıyım dedi….....       

ASRIN ÖZEL HABERİ



Çok Okunanlar

2024-09-19 19:49:14