Yerel >> Asrın Haber Ajansı


KOSGEP DESTEKLERİ BİLGİLENDİRME TOPLANTISI YAPILDI


Link [2022-01-22 19:27:28]



Esnaf ve Sanatkarlar odaları Birliği toplantı salonunda düzenlenen bilgilendirme toplantısına Uşak Esnaf Odaları başkanları, genel sekreterleri katılım sağlarken, açılış konuşmasını Esnaf ve Sanatkarlar odaları Birliği Başkanı Atalay Savaş, yaparak, Kosgep’i hepimiz çok yakından tanımaktayız, esnafımıza bir çok ekonomik destekleri yıllardır vermekteler. KOSGEP Strateji Geliştirme ve Mali Hizmetler Dairesi Başkanı Sayın Binali Aydın ve Uşak KOSGEP il müdürü Sayın Mehmet Fatih Kılıç beyefendiler beni arayarak bilgilendirme toplantısı için burada topladık. Şahsım ve sizler adına Teşekkürlerimi belirterek gerekli bilgileri Binali Aydın beyefendiden dinleyelim diyerek konuşmasını tamamladı.

KOSGEP Strateji Geliştirme ve Mali Hizmetler Dairesi Başkanı Sayın Binali Aydın, “ Saygıdeğer katılımcılar, yeni Mikro ve küçük işletmelere hızlı destek programımızı sizlere tanıtalım. Her bir arkadaşımız Ankara dışına dağılarak görevlendirildik. Gençlerimizi istihdama çekebilmek, üretime dahil edebilmek için elimizde yurt dışı kaynağımız var, bu kaynakla yaklaşık 75 bin yeni istihdama yönelik bir çalışmamız olacak. 1981 yılı ve sonrası doğumlu gençlerimizi üretime katılmalarını istiyoruz. Amaç 75 bin hedefimiz var dün akşamki verilere göre 32 bine ulaşılmış. Baş vuru var. Baş vuru yapan işletmelere personel başı 100 bin tl. veriyoruz. 2 yıl hiç ödeme yapmadan 3.cü yıldan itibaren 4 ayda bir sıfır faizle toplamda 4. Yılın sonuna kadar geri ödenmiş olacaktır. Detaylı bilgiyi de Uşak KOSGEP il müdürü Sayın Mehmet Fatih Kılıç beyefendi anlatacak diyerek sözlerine son vererek sözü il müdüre bıraktı.

Uşak KOSGEP il müdürü Sayın Mehmet Fatih Kılıç, “ Saygıdeğer katılımcılar, Mikro ve küçük işletmelere hızlı destek programı 3.cü Fazı için burada toplandık, Uşak’ımızda ilk 2 Fazda da potansiyel işletmeler için üçte birinden fazla yaralandı. İnşallah 3. cü Fazda ilgi daha çok olsun isteriz. Mikro ve küçük işletmelere hızlı destek programında Dünya Bankası ve Japon Kalkınma Ajansı işbirliği ile Proje karşılığı elde ettiğimiz bir bütçedir. Pandemiden etkilenen sektörler başta olmak üzere istihdamdan sıkıntıya düşen vatandaşlarımızın ve kapalı kalan esnaflarımızın desteklenmesine yönelik bir destek programı oluşmuştur Az önce başkanımız da bahsetti, 75 bin istihdam hedefimiz var. Mikro işletmeler 9 kişiye kadar olan işletmelere mikro işletme diyoruz. 10 ve 49 kişi işçi çalıştıranlara da küçük işletme diyoruz. Baş vuru şartı mikro ve ya küçük işletme olmak, diğer şartımızda 2019 yılında en az 75 bin liralık bir cironuz olmalı. İmalat alanında faaliyet gösteren tüm mikro işletmeler ve küçük işletmeler baş vuru yapabilecekler, ek olarak perakendeciler, toptancılar, spor ve kültürle, turizmle ilgi faaliyet gösterende dahil edildi. Baş vuru yapabilecekler, Kapsam dışı bırakılan bazı sektörler de var, kahvehaneler, kıraathaneler, inşaat, madencilik, alkollü içki satan yerler, kapsama dışı kalmıştır. Baş vurular için mikro işletmelere 2 personele kadar, küçük işletmelere de 5 personele kadar baş vuru hakları var, personel başı 100 bin lira, destek ödemesi yapılacaktır.

Baş vuru ve ödeme konusunda da, 1981 yılı ve sonrası doğumlu gençleri işsizleri istihdam ediyoruz. Teknik lise mezunu, Anadolu lisesi mezunu, kapsam dışı kalan okullar ise, imam hatip liseleri, spor meslek liseleri, güzel sanatlar liseleri, ve çıraklık eğitim mezunları kapsam dışı kalmıştır. Aldığınız işçileri en az bir yıl boyunca çalıştırmanız gerekmektedir, Baş vurular internet üzerinden yapılıyor, Kosgep veri tabanına kaydı olan işletmeler baş vuru yapabiliyor, Kaydı olmayanların kısa bir zamanda kosgep veri tabanına kaydoluyor, onaylandığında işlemler yapılıyor. Yaklaşık bir ay içerisinde ilk ödeme 50 bin lira altı ay sonra da kontrol ediyoruz kalan 50 bin lira ödeniyor. Geri ödemede sıfır faizle 6 taksit 4 ay ara ile olarak 2024 yılını mayıs ayında ilk taksit ödenecektir dedi…

ASRIN ÖZEL HABERİ



Çok Okunanlar

2024-09-19 19:42:59