Yerel >> Asrın Haber Ajansı


İNŞAAT MÜHENDİSLERİ ODASI UŞAK ŞUBESİ YENİ BAŞKANI ÜMİT ALP


Link [2022-02-18 19:55:09]



11. dönem yönetim kurulu olarak pandemi şartları içerisinde neredeyse iki yıl süren zor bir çalışma dönemi geçirdik. Bu dönem içerisinde hayatını kaybeden meslektaşlarımız oldu. Genç olsun yaşlı olsun bizi üzen tüm kayıplarımıza Allahtan rahmet, kederli ailelerine başsağlığı diliyorum.

Görev aldığımız bu dönemde pandemi koşullarında, imkanlar ölçüsünde hem meslektaşlarımızın mesleki haklarını korumak hem de mesleğimizin itibarını bir üst seviyeye çıkarabilmek için uğraştık. Mesleğimizle ilişkili idarelerle doğru iletişim kanallarını kullanarak etkili görüşmeler yürüttük, imar plan notları hakkında görüş bildirdik, eksik yada yanlış yapılan uygulamalar hakkında gerek kurumsal gerekse basın organları yoluyla konuya ilgi çektik. İlimizi ve doğrudan hemşerilerimizi ilgilendiren konuların en önemlisi Murat dağında madencilik faaliyetleri yürütülmesinin durdurulması için sosyal projelere destek verdik.

Uşak Üniversitesinde 4. Sınıf öğrencilerden 7+1 stajı diye adlandırılan 2. Dönem boyunca staj görerek okullarını tamamlayacak olan ancak pandemi nedeniyle fiziksel olarak staja yapmaları mümkün olmayan ve bu nedenle okulları uzama riskinde olan öğrenciler için inşaat mühendisliği bölümü ile protokol yaparak Türkiye de ilk defa ülkemizde yapılan mesleğinde tecrübeli üyelerimiz tarafından düzenlenen online seminerler dizisi sayesinde öğrenciler stajlarının yapılması sağlanmış ve bu öğrencilerimiz mezun olmuşlardır.

Bu süreçte üyelerimiz için de eğitim çalışmalarımıza online olarak İstanbul, Ankara ve İzmir gibi büyük şubelerden aşağı kalmayacak şekilde devam ettik. Teknolojik gelişmelerden, mesleki yeniliklerden üyelerimizin haberdar olmalarını sağlamak ve genç meslektaşlarımızın eğitimlerine katkıda bulunmak için ülkemizin çeşitli üniversitelerinden eğitimcileri online olarak sizlerle buluşturduk. 2018 deprem yönetmeliğinin uygulaması konusunda eğitimler düzenledik. Bir çok şubeden önce deprem hasar tespit eğitiminin şubemiz de verilmesini sağladık. Aynı zamanda bu seminerleri youtube kanalımıza yükleyerek her zaman izlenebilmesini sağladık. Üyelerimizi ilgilendiren mesleki kanun ve mevzuat değişikleri için web sitemizden ve sosyal medya üzerinden bilgilendirmeler yaptık. Son 2-3 ay içerisinde de Pandemi koşulların hafiflemesiyle genel ve mesleki konuların görüşüldüğü kahvaltılı toplantılar düzenledik.

Öte yandan merkezi yönetim anlamında da mesleğimizi ilgilendiren sorunların tespiti ve çözüm önerileri hakkında online olarak düzenlenen danışma kurullarına, eğitim seminerlerine, komisyon toplantılarına ve bölgesel toplantılara katılarak sağlayarak şubemizi temsil ettik. Şubemiz dahilinde yaptığımız anket çalışmalarında elde edilen sonuçlar ve sizlerden gelen talepler doğrultusunda tespit edilen sorunlarımızı genel merkez ilgililerine birebir görüşerek bildirdik. Her türlü ortamda fikirlerimizi cesurca dile getirdik.

Sözlerime son verirken sizlerin teveccühleri doğrultusunda seçilerek 3 dönemdir Uşak şube yönetime katkı sunan değerli meslektaşlarımla birlikte çalışmalar yapmaya çalıştık. Sizlerle birlikte yakın diyalog içinde ve fikirlerinizi alarak yaptığımız çalışmaların bazılarını sonuçlandırdık bazılarını sonuçlandıramadık ancak mücadeleyi hiç bırakmadık. Önümüzdeki dönem için seçilecek yönetim kurulunun da bu bayrağı bizden alıp daha yukarıya taşıyacağına inanıyorum. Yönetimde bulunduğumuz süreçte istemeyerek de olsa kalbini kırdığımız, beklentisine cevap veremediğimiz meslektaşlarımız olduysa affımızı diliyor,

İnşaat mühendisleri Odası başkan adayı Ümit Alp ise  yapılan genel kurulda şunları söyledi: Bu göreve talip olmamıza vesile olan inşaat mühendislerinden büyük abilerime ve genç meslektaşlarıma çok teşekkür ediyorum. Genç, dinamik bir yeni yönetim kurulu oluşması için çalışma yaptık, katılan arkadaşlara ayrıca teşekkür ederim.

Şu anda inşaat mühendisleri pandemi süreci içerisinde çeşitli zorluklar çekmektedir. İnşallah bunları genel merkezin genel kurul toplantılarında gündeme taşıyacağız. Problemin minimize edilmesini sağlayacağız. Bugüne kadar emeği geçmiş ve geçecek olan tüm inşaat mühendisi oda yöneticisi arkadaşlarıma teşekkür ediyorum

Uşak İnşaat Mühendizleri Genel Kurulunda Tek Aday olarak seçime gidilerek, Ümit Alp Başkan seçildi. 

Yeni Yönetim  Kurulu Listesi… Ümit Alp, Celal Onur Sakal, Onur Akkuş, Halil İbrahim Kızıldağ, Aslıhan Tuncer, Murat Yatkın ve Öznur Doğancı. .

 



Çok Okunanlar

2024-09-19 04:11:57