Yerel >> Ajans 53


ULAŞTIRMA BAKANI KARADENİZİ UNUTTU 


Link [2022-04-10 17:33:57]



ULAŞTIRMA BAKANI KARADENİZİ UNUTTU 

 

Samsun Ordu arasında tren yolu proje ihalesi yapıldığında Karadeniz’de bir sevgi seli oluşmuştu. Samsun’dan Sarp’a düşünülen, hayal edilen tren yolu ilk etabının başlama ihtimali Karadeniz’i ayağa kaldırmaya yetmişti. Aradan fazla bir zaman geçmeden, hiçbir sebep ileri sürmeden Samsun Ordu tren yolu proje ihalesinin iptal edildiği duyuruldu! 

 

Ne beklersiniz bu durumda? 

Hemen, en kısa zamanda yeni bir ihale yapılacak ve bütün Karadeniz’i sevince boğan Samsun Ordu tren yolu projesi devam edecek. Maalesef aradan geçen bunca zamana rağmen Ulaştırma Bakanlığı böyle bir girişimde bulunmadı. Tepkiler üzerine zannedersem Ulaştırma Bakanı bir açıklama yaptı “Samsun Sarp Demiryolu’nu gündemimize aldık çalışıyoruz” dedi. Bu aynı zamanda Samsun Sarp tren hattı tamam demekti. 

 

Dedi de ne oldu? Her hangi bir adım atıldı mı? 

Yine maalesef bütün Karadeniz’in şimdilik karşı olduğu Erzincan-Trabzon hattını gündeme aldı ulaştırma bakanlığı, ucuna da güya Aşkale Rize Hattını ekledi. Erzincan Trabzon yapılınca otuz sene sonra da Aşkale Rize. Pabucu çoktan dama atılmış olacak!  Böyle bir davranış, böyle bir hareket devletin bakanlığına hiç ama hiç yakışmıyor. Üzerinden geçen üç seneye rağmen herhangi bir adım atılmadı, ihale yeniden yapılmadı. İhalesi yapılıp iptal edilen Samsun Ordu tren yolu proje (Samsun Sarp) ihalesine ne oldu diye sormak hakkımız zannedersem. 

Bu durum ülkenin dengeli kalkınması, bölgeler arasında gelişmişlik düzeyinin eşitlenmesi bakımından yanlış olduğu gibi, siyaseten de çok büyük bir hatadır. 2 vilayet 2 kazada yaşayan insanlar yerine 6 vilayet 60 kazada yaşayan milyonlar öncelense siyaseten de anlamlı, kazançlı bir davranış olmaz mı? 

 

Olur da, bu ülkenin Recep Tayyip ERDOĞAN önderliğinde geldiği çizgiyi darmadağın etmek isteyenler buna müsaade etmezler! Aynen yukarıda izah ettiğimiz davranışı yaparlar! Bu davranış bir bölgede bile bile kaybetmenin adıdır! Cumhurbaşkanımız bu hareketi dikkatle izlemelidir. Mikro milliyetçilik adına bir bölgeye yapılan haksızlığa dur demlidir. 

 

Ordu Olay gazetesi Karadeniz’e demir yolu için çok mantıklı, çok yerinde haberlerle kamuoyunu bilgilendiriyor. “İptal etiğiniz ihale ne oldu?” diye soran STK’ların mesajlarını yayınladı. Yöneticilerine çok teşekkür ediyorum. Gönül istiyor ki aynı minvalde diğer yazar arkadaşlarımızın da bu haklı isteği, Samsundan Sarpa demiryolunu dile getirsinler. Biz yörenin yazar-çizerleri olarak bu haksız ve mesnetsiz yatırım girişimini eleştirmeli Samsundan Sarpa, bütün bir bölgeyi kalkındıracak girişimi devletimize önermeliyiz. 

 

Çünkü söz konusu olan halen otobanı, demiryolu olamayan bir bölgeyi, diğer bölgeler seviyesine çıkaracak girişimleri desteklemektir. Bu aynı zamanda bir vatanseverlik örneğidir. Devleti bir büyük yanlıştan döndürme girişimidir.  

Samsun Sarp Demiryolunda buluşmak üzere; 

Selam ve Dua ile… 

09.04.2022 



Çok Okunanlar

2024-10-19 11:37:29