Yerel >> Ajans 53


SEZONUN ÖZETİ


Link [2022-04-10 17:33:57]



 

SEZONUN ÖZETİ

Çaykur Rizespor için son bir ümit maçıydı Konyaspor karşılaşması.

Konyaspor takımı bu sezon tam bir teknik adam eli değmiş bir kadro kurmuş ve başarılı olmuş.

Sol stoperleri Abdülkerim’i ben gözüm kapalı Milli takıma banko yazarım. Aynı şekilde oynadığı takımları küme düşüren ama Konyaspor’da belli ki hoca eli değerek şahlanan golcü Cıkalleshi ayrı bir seviyeye yükselmiş. Kanat oyuncuları gol katkısı veren tam bir kompakt takım olmuşlar, tebrikler.

Gelelim bize..

Haftalar öncede yazdım. Bizim takımın oyuncuları maç seçiyor diye. Neredeyse ligin Robin Hood’u olmuşlar. “Zenginden alıp, fakire dağıtıyorlar”. Yendiğin takımlara bak, ligin ilk dört sırasının üçünü mağlup etmişsin. Lider Trabzonspor, Konyaspor ve evinde ilk yarı Alanyaspor. İçerde yine Beşiktaş ile beraberlik almışsın. Her iki maçta çok ama çok bilendiğin G.Saray takımını elinden hakemler almış.

Ligin sonu yaklaşıyor, çıkmayan candan ümit kesilmez diyeceğim ama maalesef o treni kaçırdık. İç sahada kaybedilen özellikle bir Giresunspor maçı ve aylardır deplasmanda kazanamayan bir takımımız var. Bu takım bu hale nasıl düştü, neler oldu, yaşandı zaten bilmeyen kalmadı. Başta hakem hataları, hoca seçimi, transfer politikası, geç kalan hamleler.. Her hafta yazdık, bunlar bitmek bitmez… Bu sezonun özeti bana göre taraftar ile kulüp ayrıştı. O bağ kurulamadı.. Taraftar,  hoca üzerinden ve en önemlisi yerli, yabancı futbolcu üzerinde otokontrolü sağlar. Bizim gibi ufak şehirlere gelen futbolcuya taraftarın gücünü göstereceksin, ilk şırıngayı taraftarla vereceksin oyuncuya.  Gelen oyuncu sadece parasına odaklandı. Üst düzey primler ve ultra lüks kamplar. Topçu, taraftarın tepkisinden çekinmedi, çünkü yönetim topçuya her sefer sahip çıktı, el üstünde tuttu. Bu futbolcular cin gibi, hal böyle olunca da maç seçtiler ve olan haftalardır yazdığım gibi bize oldu, Rizeliye oldu. Bakınız tek bir örnek vereyim size. Lider Trabzonspor’un kendi evladı Abdülkadir Ömür’ü Eylül ayında G.Saray maçında taraftarı ıslıkladı ve genç oyuncuda sahada ağladı. Sonra ne oldu ? Aynı oyuncu birkaç ay sonra kendini toparladı ve takımına üst düzey katkı vererek Trabzonspor’u şampiyonluğa koşarken kendi de her maç sonu kolbastı altında omuzlara yükseliyor. İşte Rizespor’da eksik olan şeylerin başında bu geliyor. Taraftar & futbolcu ilişkisinde yönetimin topçuya sahip çıkması. Topçuya sahip çıkacaksın elbette ama o topçuda seni sahada mahcup etmeyecek. İçerde taraftarın sıkıştırması ve Başkanın üst düzey motive konuşmasının yanında Napolyonlar ile bazı maçları alacaksın, dışarda nasılsa taraftarın yok ve tam bir yıldır deplasmanda maç kazanmayacaksın! Yok böyle bir dünya. Benim gözümde bu sezonun en büyük handikabı bu oldu. Taraftar aklı selim Rizeli maçta görüyor ve haklı tepkisini koyuyor. 70 km ötede taraftar tepki koyduğu zaman bakın işler nasıl tersine gidiyor ama maalesef bizde topçu alıyor yönetimsel desteği altına ve kötü oynamaya devam ediyor, kendine çeki düzen vermiyor, durum budur ve bu durum bu sezon bize çok ama çok pahalıya patladı..

Konyaspor maçı için ne diyelim ..

Bülent hoca haftalar geçti sol stoper Ponck’un Başakşehir’de hep sağ stoper oynadığını yeni keşfetti ve sağ stopere çekerek doğru yeri buldu. Tam tersi sağ taraftan sol stopere geçen Holmen bu mevkide çok daha verimli olduğunu gördük.

Orta sahada Fabrıcco gerçek yerinde oynadığı ve yenilen gol dışında bence sahanın en iyileri arasında yer aldı. Gedson ‘da düşüş var ama onsuz da olmaz, tam bir saf yetenek ve futbol aklı üst düzeyde. İlk yarı Sabo diye bir oyuncu vardı sahada.  Hani haftalar önce taraftarın ıslıkladığı oyuncu. Hakem atsa bir şey diyemeyeceğim iki kontrolsüz hareketi vardı. Her gelen hoca bu Sabo’da ne buldu, ben bir şey bulamadım. Konya takımı bireysel hata zincirleri altında 26’da öne geçti, Konya’nın plakası olan 42’de bu kez biz duruma kornerden gelen ve üst düzey oluşan karambolde el koyduk ve soyunma odasının yolunu tuttuk.

İlk yarı durgun, ikinci devre atmosferi ve tansiyonu yüksek maçta konuk takımda Hamiton ikinci sarıdan kırmızı kart gördüğünde iç saha golcüsü Finli Pohjanpalo bir kez daha sazı eline aldı ve bu kez Boyd sağdan kesti ve kafası ile galibiyeti getiren golü attı. 2 – 1

Bu arada değinmeden edemeyeceğim İkinci devre kötü Sabo’nun yerine 10 numara Boldrin oyuna girdi. Düşünün bu sezonun özetini sevgili Rizeliler. Senin 10 numaran ve bu takımında yıllardır üst düzey ücret alan oyuncun maçın son dakikası içinde korner kullanıyor ve o korner atışını belki de dünya futbolunda tek direk taça atıyor!  O taç atışını kullanan Konyaspor bu kez akan oyun sonunda korner kazanıyor ve kalecisi ile bizim ceza sahasına gol pozisyonu buluyor. Dönen topu bu kez Eren önünde buluyor kale boş ama o ofsayt da bulunan takım arkadaşına topu atıyor. Al sana bu sezonun özetini anlatacak iki hareket.

Bu galibiyeti belki de sezon sonu “teselli galibiyeti” arasında koyacağız veya olağan üstü bir mucize gerçekleşirse altın harflerle bir kez daha yazacağız ama tek gerçek var ki bu sezon acı çekmeye devam edeceğiz, çünkü ipler bizim elimizde değil..



Çok Okunanlar

2024-10-19 11:41:25