Yerel >> Ajans 53


SANAYI ENSAFI TEDİRGİN, GERGİN! 


Link [2022-01-25 14:36:46]



SANAYI ENSAFI TEDİRGİN, GERGİN! 

 

Al sana katmerli bir dert daha. “Yarabbi, nedir bu çektiklerimiz” deme lüksüm yok ki. Kendince bu vilayetin dertlerine derman arayan biri olarak, araştırma inceleme yeteneği olan biri olarak çareler aramak ve yönetenleri en doğru olana kanalize etmek için yazmak düşüyor payımıza! 

Sanayi, Serbest Bölge, Meyve ve Sebze hali, Toptancılar sitesi taşınacak. Yer hak getire, YOK! Siyasetin olaya bakışı maalesef istişareden uzak, geleceğe dair hiçbir işaret taşımayan kolaycı bir yaklaşım! Sanayi esnafımız tır tır titriyor. Ucube bir yere zorla mahkûm edilecekleri korkusuyla uykusuz günler geçiriyorlar! 

Yazık değil mi? 50 sene sonra bile gerektiğinde büyütme imkânı olan bir yere, denizde dolduracağımız bir alanda Tır Parkı, Otogar ve Sanayi Sitesini yapmak yerine, dağları oymak suretiyle kazanılacak bir cehennem çukuruna neden karar verildi? En küçük bir ilave yapamayacağımız yere bir vilayetin sanayisini neden mahkum edelim? 

Ne olur bir kere Rize’yi Google Earth’dan bir masaya yatırın, bakın Allah aşkına.  

Bu yaz Rize Milletvekili Sayın Muhammed AVCI, bir gününü bana ayırdı, yapılanları, yapılacak olanları beraber inceledik. O zaman Sanayinin taşınacak alanında da incelemeler yapmıştık. İtiraz etmemiştim, aklıma koskocaman bir soru işareti olan devasa derdimiz Hastanemize kilitlendiğim için o hatayı fark edememiştim! 

Hastane meselemiz halledilince, Mevla’m dert verecek ya bana, Sanayi nerde yapılmalı diye aklıma bir şey takıldı, düşündüm, düşündüm altından kalkamadım, önerilen yeri havsalam kabul etmedi. Komşuda endüstri merkezi adı altında üç milyon (3.000.000) metre kare alan denizde doldurmak suretiyle yapılacak, ben seyredeceğim. Bu mümkün değil. O zaman sakın kafayla Google Earth’ta girdim. En uygun, gelişmeye açık, bütün kazaların rahatlıkla girip çıkabileceği şehrin kenarında Gündodu Bozukkale mevkiinde anılan yerleri yapmanın çok daha ekonomik ve çok daha kolay olacağını gördüm. 

1980 yılda 62256 bin metre karede 224 dükkan 45 sosyal tesis(büfe lokanta parça dükkanları vb)1500 çalışanı ile Çaykurdan sonra en çok istihdam sağlayan bir yer sanayi Sitemiz 

Neden 3000 kişinin çalıştığı bir merkez en uygun yere, gelişmeye müsait bir yere yapılmasın? 

Rize bir şans yakalamış, Muhammet Avcı bu şanslardan biri. Nedeni ise fikrini söyleyebiliyor, Erdoğan’a doğru gördüğü işleri bizatihi aktarabiliyor. 

İlde sayın Muhammet Avcı’nın bıraktığı yerden devam eden İsak ALİM başkanda uyum sağlanmış vilayetimizde. O zaman şunu beklerim bu iki genç kardeşimden. Beni daha fazla yormadan Sanayinin yeri konusunu bir daha ele alın, inceleyin, Rize’nin gelecekte alacağı konumu irdeleyin ve kararınızı ona göre verin. Esnafımızı mutlaka ama mutlaka hiçbir gözlük takmadan dinleyin. 

Benim yaptığım araştırmalarda denizden alan doldurmadan Tır Parkı, Oto gar, Toptancılar sitesi ve Sanayi sitesini yapmak imkansızdır. 

İmkansıza mesai harcamak, efor sarf etmek, zaman kaybetmek Recep Tayyib ERDOĞAN’in vilayetine yakışmıyor. Ona layık olmak için büyük düşünmek zorundasınız. Hadi göreyim sizi bu işi başarın! 

Selam ve dua ile 

Metin TOPÇU 



Çok Okunanlar

2024-10-19 22:23:12