Yerel >> Ajans 53


Rizeli Başkan Servet Yardımcı'ya "Aday ol" baskısı


Link [2022-05-31 13:19:51]



 

Nihat Özdemir'in istifasından sonra TFF Başkanlığı'nı vekaleten yürüten Servet Yardımcı'nın 16 Haziran'da yapılacak seçimlerde aday olup olmayacağı konusunda belirsizlik sürüyor. AKŞAM dünkü sayısında kulüplerin ağırlıklı olarak Yardımcı'nın adaylığından yana olduğunu duyurmuştu.

Bugün ise hangi kulüplerin destek verdiği bilgisine ulaştık. 16 Haziran'da Ankara'da yapılacak seçimlerde toplam 311 delegenin kullanacağı oylar yeni başkanı belirleyecek. Peki mevcut tablo ne gösteriyor. İşte araştırma sonucunda ulaştığımız detaylar;

1 YIL GÖREVİNE DEVAM ETSİN

1.Lig kulüpleri dün yaptıkları açıklamayla Servet Yardımcı'ya, "Aday ol ve 1 yıllık süreci sen yönet" çağrısında bulundu. Açıklamada, "Servet Yardımcı'nın Türkiye Futbol Federasyonu Başkanlığı için bir an önce adaylığını açıklamasını beklediğimizi kamuoyuna duyurmak istemekteyiz." denildi.

19 kulüp bu konuda fikir birliği içinde olduğunu ilan ederken, "1 yıl başkanlık görevine devam etsin" tavsiyesinde bulundu. Yardımcı'ya desteğini açıklayan 19 kulübün toplam 38 delegesi bulunuyor. Bu açıklamanın ardından 39 delegesi bulunan 2 Lig ve 53 delegesi bulunan 3. Lig de destek taahhüdünde bulundu.

EN FAZLA DELEGE SÜPER LİG'DE

Toplam 311 delegenin 133'ünü Süper Lig takımlarının temsilcileri oluşturuyor. Her Süper Lig takımı kongreye 7'şer delege gönderiyor.

AKŞAM'ın ulaştığı bilgilere göre şu ana kadar Beşiktaş, Trabzonspor, Ankaragücü, Ümraniye, Antalya, Fatih Karagümrük, Adana Demirspor, Kasımpaşa, Sivasspor ve Giresunspor seçimde aday olması halinde Yardımcı'dan yana tavır alacak.

Başakşehir, Galatasaray, Gaziantep ve Hatayspor ise destek vermiyor. Amatörden 10, Profesyonel Futbolcular Derneği'nden 1, en çok A Milli olan 5 oyuncu, en uzun süre Milli Takım'da hocalık yapan 5 teknik adam ve uluslararası alanda en fazla maç yöneten 5 hakem de oy kullanacak.

RİZESPOR'DAN TAM DESTEK 

Öte yandan TFF Başkanlığını vekaletten yürüten Servet Yardımcı'ya Çaykur Rizespor kulübünden tam destek geldi. Başkan Tahır Kıran, Başkanlığa aday olması halinde seçimlerde Servet Yardımcı'ya destek vereceklerini daha önceden açıklamıştı.

İLK RESMİ ADAY ANTEP'TEN!...

TFF 16-17 Haziran tarihlerinde seçimli genel kurula gidecek. Seçim öncesi adaylar beklenirken ilk aday belli oldu. Gaziantep FK'nın eski başkanı Mehmet Büyükekşi, başkanlığını aday olduğunu resmen açıkladı.

YOLA ÇIKIYORUZ

Büyükekşi yaptığı açıklamada, “Mehmet Büyükekşi: "Kulüplerimizin birçoğuyla ve futbol ailesinin paydaşlarıyla görüşmelerimizi gerçekleştirdik. Bu görüşmeler sonrasında kulüp başkanlarımızın da Türk futbolunun imaj kaybı başta olmak üzere birçok sorunun çözümü için adaylığıma olumlu yaklaştığını gördüm" dedi.

Mehmet Büyükekşi, konuşmasına devamla, “Türkiye futbolunun potansiyelinin en iyi şekilde değerlendirilmesi ve ülkemizin dünyada hak ettiği konuma yükselmesi için gönül veren bir kadro ile birlikte şeffaf ve vizyoner bir kurum içi işleyiş modeli ile yola çıkıyoruz” dedi.



Çok Okunanlar

2024-10-19 09:46:52