Yerel >> Ajans 53


ORDU OLAYIN MANŞETLERİ 


Link [2022-02-17 19:37:10]



ORDU OLAYIN MANŞETLERİ 

 

7 Şubat 2022 pazartesi günlü Ordu Olay gazetesinin birinci sayfasında manşet ve sürmanşetler harika bir öneri ile hazırlanmıştı. Yeni bir ulaşım sitemini yönetenlere duyuran güzide gazetemiz bütün ayrıntılarını verdiği İntermodal taşımacılıktan bahsediyordu. Literatüre baktım şunu gördüm: Dünya lojistikte yeni uygulamalar deniyor. Kombine taşımacılık olarak da bilinen intermodal taşımacılık, taşıma kabı (konteyner, swap-body vb.) değişmeden birden fazla taşıma modunu (demiryolu, Ro-Ro, karayolu) entegre kullanılarak yükün hedefe ulaştırılmasını sağlıyor. İntermodal taşımacılığın hem Türkiye’de hem de dünyada kullanım oranı her geçen yıl artış gösteriyor. Belirlenen transit sürelerde teslimat, uygun navlun imkanı ve operasyonların çevreci olması intermodal taşımacılığın tercih edilebilirliğini artırıyor. Ayrıca sınır kapılarındaki yoğunluklardan etkilenmeme, yol ve hava koşullarından en az oranda etkilenmesi, İntermodal taşımacılığı son yıllarda daha da öne çıkarıyor. Türkiye bunu Karadeniz’de deneyebilir.  

Samsundan Sarp’a yapılacak bir hat hem çevre yolları ihtiyacını ortadan kaldırır hem de bir bölge dünyada uygulanan bir siteme intermodal taşımacılığa yönelmiş olur. 

Ordu olay gazetesinin dikkat çektiği bu durum çok gerçekçi bir yaklaşım. Düşük Karbon salınımı sağlayan İntermodal taşımacılık bölgemize çok farklı ve yararlı bir uygulama olacaktır. 

Böylesine güzel tasarlanmış gazetenin birinci sayfası çok etkiledi beni. Yayınlandığı gün değinecektim bugünlere kaldık. 

Karadeniz’e kara yolları yetmiyor. Çoğu şehrin çevre yolu yok. Otoban hayli pahalı. Geriye modern insanın, ülkenin ulaşım aracı, olmasa olmazı demir yolu kalıyor. 

İncik boncuk şeylerden bahsedileceğimize hepimizin gündemi demir yolu olmalıdır. Payına düşen demiryolunu alamayan Karadeniz bir büyük müjde bekliyor. 

Samsun Sarp demiryolunda buluşalım. 

Selam ve dua ile



Çok Okunanlar

2024-10-19 19:49:43