Yerel >> Ajans 53


KÜÇÜK KASABADAN BÜYÜK VİLAYETE


Link [2022-03-22 19:32:30]



 

KÜÇÜK KASABADAN BÜYÜK VİLAYETE    

Kaderin ince çizgileri yol belirlemede çok önemlidir. Karmaşada doğar, bir hedefe, doğru hedefe de yönelebilir bu çizgiler. 

Rastgele olma ihtimalleri yok gibidir. 

Rize Cumhuriyetimizin ilk yıllarda çok küçük bir kasaba bile değilken bugün büyük şehir mi, bütün şehir mi diye aklımızdan bir sürü soru geçiyor. 

Meseleye altyapı yatırımları bakımından yaklaşırsak görünür olan yatırımların bitmesi ile hiçbir eksiğimizin, gediğimizin kalmadığını fark ederiz. 

Kuzey güney aksında muazzam bir hamle Rize Erzurum yolu, ovit dağının dünyanın en uzun karayolu tünellerinden biri ile geçilmesi, Rize Erzurum arasının bölünmüş yolla birbirine bağlanması, Lojistik liman, Rize hava limanı, Rize Şehir hastanesi( 1000 yataklı) gibi rüyalara bile sığmayan yatırımlar Rize’yi kaderin çizdiği önemli role adım adım yaklaştırıyor. 

Gelişmiş bir vilayetin vizyonu ve misyonunda ne varsa gerçekleşmek üzeredir. 

20 yıldır tek başına iktidarın başında Rizeli bir büyük insan vardır. Recep Tayyip ERDOĞAN. 

Kİ verdiği sözleri asla unutmayan, hiç bir yatırımı yarı yolda bırakmayan bir anlayış ve zihniyetin temsilcisi! 

O nedenle başlamış olan bütün yatırımların bir bir hayata geçtiğini yaşayarak görüyoruz. 

O nedenle altyapı yatırımlarında muazzam işlerin yarıda kalmayacağı, verilen sözlerin yerine getirileceğini ayen beyan biliyoruz. 

Dünün küçük kasabasının bugünün önemli bir şehri olduğunu artık söyleyebiliriz. Marka bir şehir olmak için bazı kriterlerin değil birçoğunun yerine getirildiğini yapılan hava limanından, şehir hastanesinden, yol akslarının tamamlanmasından, limanının olmasından anlayabiliyoruz. 

Unutmadan söyleyeyim, bir şehri büyük yapan sportif başarıları da önemli bir yere sahiptir. 

Bu manada Rize çok sancılı yıllar yaşamaktadır. Süper ligde hemen hemen her sene tutunma savaşı veren bir vilayetiz. Ama oralara bir büyük mücadele vermekteyiz. Kalıcı başarılar sporda altyapıya verilecek önemle sağlanabilir. Bu anlamda maalesef sınıfta kalmışız. Fakat ümitsiz değiliz. İnsanımızın yeteneği fark edilir ve gerekli önem verilirse spor anlamında da flaş gelişmeler yaşayabiliriz. 

Sırada olan bir büyük yatırım elbette ki bütün bir bölgenin sorunu olan tren yoludur. 

Sarptan Samsuna, hatta İstanbul’dan Sarpa uzanan bir tren hattı bölgeyi dünyada flaş bir konuma getirecektir. Ve Karadeniz halkı böyle bir yatırımı çoktan hak etmiştir. 

Karadeniz’de bulunan vilayetlerimizin Hava limanları, limanları, yolları, hastaneleri, üniversiteleri sporda başarıları tama yakındır. 

Kaderi bazen davranışlarımız belirler. 

Umarım olumlu yönde gelişecek kader çizgimiz bize daha büyük başarıları bahşeder. 

Selam ve dua ile. 

Metin TOPÇU  



Çok Okunanlar

2024-10-19 15:43:22