Yerel >> Ajans 53


GARDIROP DEĞİŞTİ !..


Link [2022-02-12 19:55:14]



 

GARDIROP DEĞİŞTİ !..

Çaykur Rizespor için Altay maçı çok büyük bir virajdı.

Yeşil –mavili takım İzmir’den alacağı üç puan ile hem deplasmanda bu sezon ilk galibiyetini alacaktı, hem de rakibini saf dışı bırakacaktı ve en önemlisi geçen hafta iç sahada kaybettiği puanın telafisini görecekti ama yine olmadı!..

Devre arası transferinde Başkan Tahir Kıran, teknik direktörü Hamza Hamzaoğlu’nun gardırop’unu nerdeyse yeni ve kaliteli elbiselerle değiştirdi. Hamza hoca geçen hafta oynanan A.Demirspor maçında gardırop’una hiç bakmadı bile, yine eski malzemeleri kullanmıştı. Oysa ki o maçta bile taraftar gördü olaya el koydu ama iş işten geçmişti.

Bu hafta memleketinde Altay’a konuk olan Rizespor’un teknik adamı Hamzaoğlu, maça çıkmadan gardıropu’una göz attı ve yeni cicileri ile çıktı. Janti bir takım elbise alında Hamza hocaya. Kumaş kalite, markası Gedson Fernandes. Gördük Altay karşısında hazır olmayan adam ligde bugüne kadar tek başına en çok top çalan, en çok ikili mücadele den galip gelen isim oldu. Sizin anlayacağınız basmadık yer bırakmamış Mustafa Denizli’nin cimlerine. Daha ne yapacak tı? Böyle bir kumaş geçen hafta hazır değil diye uzun süre yedek kulübesine oturmuştu.

Başkan Tahir Kıran devre arasında ilk transferini bir başka kalite alarak Hamza hocaya teslim etmişti. Komşudan Yusuf Sarı geldi ama Hamza hoca bu oyuncuyu da geldiği günden beri yanına oturtarak maçlara çıkmıştı. Yusuf’da Fransız kumaşı ile eş değer. Zaten Fransa doğumlu ama hocası ona geldiği günden beri “Fransız” kaldı. Dün akşam Yusuf’u da Altay maçında ilk 11’de gördük. Aldı, götürdü, vurdu, kaleci ve direk müsaade etmedi. Rizespor’un el freni Boldrin oyundan çıktı, kazanılan serbest atışlar ona kaldı, o kullandı adrese teslim ortalar Boyd kafayla indirdi, Pojanpalo vurdu top filelere gitti ama VAR!dan döndü. Olsun , olacak, yeter ki Hamza hoca gardırop una göz atsın. Eskileri seri bir şekilde yenilerle değiştirsin. Taraftar bunu görüyor, taraftar kaliteden anlıyor ama sanırım Hamza hoca biraz geç kalıyor, burada olan bize oluyor, Rizespor camiasına oluyor, içimiz yanıyor..

Yeşil burun adalı stoper Ponck ta savunmayı topladı, daha da iyi olacak. Kaleci Tarık sakat sakat neredeyse tek ayağı ile Altay’ın gollük pozisyonlarında kalesini kapattı. Bu isimler bence maçın bizim adımıza iyileri arasında idi. Diğer geri kalanlar bence idare etti ama yetmez. Burada Hamza hoca ligin boyu kısalmaya başladığı bu haftalardan itibaren biran önce ideal 11’ini bulmalı. Özellikle Boldrin her topu istiyor alıyor ve kaybediyor. Sol bekte Cemali Serter senin kiralık oyuncun sezon sonu dönecek, bonservisi ile gelen Eren Albayrak tecrübesi ile Cemali’yi beşe katlar. Yeni santrafor Cisse ise tecrübesi ve kıvraklığı ile her türlü ağır ve gol vuruşu zayıf olan Pojanpalo’yu yedekler diye düşünüyorum.

Evet Hamza hoca yeni gardırop’un iyileri bunlar. Sen yine eskilerden Kubilay’ı aldın olsun o da işe yarar diye düşünüyorum. Şimdi sıra sende hoca bu takım bu kadro ile uçar. Sana biçilen bu elbise sana da çok yakışacak, Rizeli de çok sevecek yeter ki eskilere ve bazı oyun düzenine takılı kalma be hocam. Tecrübeli bir  isimsin sen bu işi başarırsın be hocam..

Dün akşam oynanan Altay maçına dair teknik – taktik konusuna fazla girmeden ben bildim bileli Rizespor’un maçlarına bizim aleyhimize fahiş hatalar yapan jöleli Fırat efendi yine yaptı yapacağını. VAR’ın çağırdığı penaltı pozisyonuna baktı, inceledi ve kendi kafasına göre yorumunu yaparak penaltı çalmadı. Anlaşılan bu sezon bu takımın canını yakmaya devam edenler yine iş başında. Bu kadar emeğe yazık oluyor, bunların kökü nasıl kazınır, Türk futbolu bu hakemlerden nasıl kurtarır bekleyip göreceğiz!

Maçta genel anlamda iki takımda kora kor mücadele etti. Direkler müsaade etmedi, verilmeyen penaltımız, sayılmayan golümüz vardı. Bu seferde deplasman galibiyeti ne çok yaklaşmamıza rağmen olmadı ama ben inanıyorum doğru kadro, doğru oyun planı altında bu takım geride kalan 13 haftada kendisine lazım olan puanları almaya başlayacak. Başka Rizespor’umuz yok, desteğe devam yeter ki hakemlerden canımız yanmasın, teknik heyet o heyecanı içlerinde hissetsin ve en önemli taraftar bırakmasın. Bu keskin viraj bir yerde dönülecek, seri galibiyetler gelecek inşallah..



Çok Okunanlar

2024-10-19 19:30:10