Yerel >> Ajans 53


DOKTORU DEĞİŞ!..


Link [2022-02-19 18:34:13]



 

DOKTORU DEĞİŞ!..

Hamza hocayı ALLAH için seviyoruz. İyi insan, düzgün insan ama bu futbol ikliminde maalesef çağ dışı kaldı.

İlk yarı deplasmanda oynadığımız Başakşehir maçı ile göreve geldi. Dün akşam Başakşehir maçı ile muhtemelen ben bu satırları yazarken görevi bırakacak. Bırakması lazım. Artık hiçbir şekilde yürümüyor. Bu takıma kalan maçlarda bir ateşleyici teknik adam lazım. Takım son yapılan devre arası transferlerle kalitesi yukarı çekildi ama teknik kadro o kaliteye ayak uyduramadı. Tahir Başkan devre arası transferlerle Hamza hocanın ayağına Gucci marka son model deri ayakkabı aldı ama hoca her sefer o ayakkabı ile amele balgamına basıyor, o bastıkça Rizeli taraftarlar tribünde “hamza istifa “ diye bağırıyor. Sizin anlayacağınız artık bağlar koptu, bu saatten sonra Tahir Başkan’ın yapacağı gemici deyimi ile bir kurtarıcı bağı atmak olacak oda Izbarço bağı olur. Bu takım gelinen nokta itibariyle gemide delikten aşağıya düşen tayfa misali baş aşağıya düşüyor biran önce Tahir Kıran Izbarço bağını atsın gerekeni yapsın, yoksa gidiyoruz duyurulur…

Rizespor kulübü sezon içinde ilk kez hoca değişikliğine gitmiyor, sonda olmayacak.

Bakınız bu sezon Kasımpaşa takımı lig sonuncusu iken 4. Evliliği yaparak Sami hoca ile mutluluğu yakaladı. Bize kalan haftalar itibariyle önce 3’lü bir seri lazım, sonra bakılacak. Bunu yapacak birçok teknik adam var, bu kadroya herkes gelmek ister. Burada önemli olan kalan haftalarda bu takım üzerine altın dokunuşu yapacak olan ismi bulmak.

Dün akşamki rakip Başakşehir takımı yenilmeyecek bir takım değildi ama maalesef hem saha içinde hem saha dışında görev alan birkaç isim dışında sahada ruhunu koyacak bizden kimse yoktu. Bu tip maçlar başkaldırma maçlarıdır. Tamam Başakşehir kadro kalitesi zengin olan bir takım, tamam Başakşehir takımının saha içinde pasa dayalı bir futbol organizasyonu var, tamam Başakşehir takımının saha kenarında ateşleyici bir dakika oturmayan genç bir teknik adamı var ama bu takımı Kayseri evinde, Göztepe deplasmanda yendi. Nasıl yendi? Bunu Hamza hoca ve ekibi iyi analiz etseydi, kısaca dersine çalışsaydı şimdi bu satırlardan galibiyet yazısı yazacaktım ama olmadı.

Hamza hoca ile bizim takım sadece koşuyor. Elinden geldiği kadar koşmaya çalışıyor. Aylar geçti oynanan oyunda bir sistemin yok. Kanat organizasyonu hiç yok, santraforun Pohjanpalo ortada dolaşıyor, katkısı yok, bekler dökülüyor, yenilen iki golde iki bekin ikramı var. Cemali Serter kötü, yerine giren Eren Albayrak ondan kötü. Ortada sadece Gedson dinamizmi ile taraftarın göz zevkine dokunuyor, ona ayak uyduracak olan Boldrin haftalardır imparator kart vizite ile sahada dolaşıyor.

Bu maça atanan Suat Arslanboğa bence görevini iyi yaptı. Bu hakemin hakemliği bitmişti, aylar sonra birilerinin araya girmesi ile Başakşehir başkanı Gümüşdağı’ın ricası ile yeniden düdük çalmaya başladı. İlk yarı Gedson’a ayak bileğine yapılan hareket net penaltı ama Suat efendi VAR’a bile gitmeden Gedson’a sarı kart vererek işi kapattı!

Rizeli  taraftarın bu sene yüzü hiç gülmedi. Aylardır yoğun bakımda olan hasta için hastane kapısında bir umut diye bekliyorlar. Bu bekleyiş haklı olarak hastayı tedavi etsin diye emanet edilen doktor Hamza’ya fatura çıkartıyor. Hasta bir türlü bırakın ayağa kalkmaya, su bile içemiyor. Aslında hastanın organları sağlam ama doktor tam teşhisi koyamadı, sahaya sürülen ilaçlar yanlış, tedavi yanlış.

Devre arası transferinde doktorun ilaçları kaliteli ilaçlarla değişti ama maalesef doktor eski kafa, hastanın ruhuna dokunamıyor. Bize başka doktor lazım, Sayın Başkan Tahir Kıran bu saatten sonra hastayı başka doktorun ellerine teslim etmeli. Bu hasta ayağa kalkar, bu ligde biz ne ölüm döşeğinde olan hastalar gördük, çok değil, geçen sezon 7 hafta galibiyet alamayan Sumudica sonrası aynı bu haftada göreve gelen Bülent Uygun hastayı iki janjanlı cümle ile ayağa kaldırdı. Önce ligin jilet gibi takımı Hatay’ı yendi sonra 17 sene üzerine G.Saray takımını İstanbul’da 4’ledi. Bize yeni doktor lazım, yeni doktor önce röntgeni çeker, sonra teşhisi koyar. DUYURULUR!..



Çok Okunanlar

2024-10-19 17:23:52