Yerel >> Ajans 53


Ç.Rizespor’a Şok Lazım!..


Link [2022-03-06 16:15:38]



Ç.Rizespor’a Şok Lazım!..

 

Çaykur Rizespor için haftalardır telafisi olmayan maçlar başlayalı çok olmuştu.

Ha bu hafta ha gelecek hafta ha bir sonraki hafta derken bıçak kemiğe dayandığı hafta maalesef evimizde mutlak kazanmamız gereken maçta Giresunspor’a teslim olduk ve tünelin ucundaki ışığı bir kez daha göremedik.

Bu sezon oynadığın dış saha maçlarında “sıfır” galibiyet almışsın, ligde en çok gol yiyen takımların başında yer alıyorsun, ligde en az gol atan takımların başında yer alıyorsun, Allah aşkına bu sezon 4 takımın bir alt lige düşeceği ligde sen nasıl ligde kalacaksın?..

Bir takım düşünün, bu sezon lige yeni yükselen 3 takım Altay, A.Demirspor ve Giresunspor takımlarından toplamda 18 puanlık pastadan sadece Altay ile berabere kalarak bir puan çıkartmışsın. Yani 16 puanı bu üç yeni takıma vermişsin. Gerisini yazmayayım, her ne taraftan bakarsan bak çok ama çok kötüyüz. Rizeliler böyle bir sezon görmedi, yaşamadı. İlk galibiyetini ligin 10. Haftasında aldın, şimdilik 3 teknik adam değiştirdin ama maalesef sahada oyun kaliten bir tık öteye gitmedi.

Geçen hafta Bülent Korkmaz ile yeni başlangıç adına G.Saray maçına çıktık, evet dünya alem gördü, maçın hakemi ve VAR görmedi İstanbul’da bir güzel baştan aşağıya budandık, bu Rizespor’a karşı ne ilk oluyor, ne de son olacak. Futbolda en kötü şey bir hafta önce oynadığın maça takılı kalmak. Futbolcunun aklı o maçta, oysaki o maç geride kalmıştı, senin ilk olarak yapacağın tek şey bir sonraki maçta hele ki rakibin konumunda yer alan bir maçta alacağın bir galibiyetle ayağa kalkman olacaktı ama maalesef dün akşam Giresunspor maçında taraftar görevini yaptı, yönetim görevini yaptı ama sahada futbolcular akıl almaz yan pas ve geri pas altında yapılan iki bireysel hata sonrası bu şehrin kaderi ile bir kez daha oynadılar.

Rizesporlu futbolcular farklı dinlere mensup insanlar, eyvallah ama maalesef yaptıkları işe ne saygıları var ne de inançları. Bunu dün akşam ortaya koydukları oyundan ötürü yazmıyorum, sezon başından beri böyle. Bu kadro aldıkları maaş ve kalitesi ile ters orantılı gidiyor. Özellikle sezon başından beri kendilerinden çok şey beklenilen oyuncular kaçak güreşin kitabını yazdılar, yazmaya da devam ediyorlar. Bunun içinde yerlisi de var, yabancısı da var. Kadro içinde üst düzey kalite var ama maalesef öyle kritik mevkilerde o kadar defolu oyuncu var ki onların bireysel hataları sezon başında bir çuval inciri berbat etmeye yetiyor da, artıyor da..

Kaliteli ayak dediğin isimler sezon başından beri bir türlü aldığı paranın hakkını vermiyor sana, üstüne üstün ya sakat yada görev aldığı maçta sorumluluk almaktan kaçan isimlerden oluşuyor, beklenti içinde olduğun diğer oyuncular ise maalesef Rizespor forması altında futbolu ile geriye giden isimler oldu. Bir sezonda savunma beklerin bu kadar kötü ise ve her maçta seni yıkan bireysel hatalar yapıyorlarsa yapacak bir şey yok demek ki! Rizespor’a kiralık olarak gelen Cemali’ye bakıyorum haftalardır bakıyorum ve yazıyorum olmaz diyorum ama maalesef oynamaya ve bizi yakmaya devam ediyor. Diğer yandan stoper de Holmen amatör oyuncunun yapmayacağı müdahaleyi yapıyor hem de hakemin son düdüğü çalmadan birkaç saniye önce ve penaltı! Oysa ki o dakika öncesi Giresunsporlu forvet Umut dışarda tedavi görüyor, oyuncu oyuna girsin diye top dolaştırıyorsun versene ileriye pozisyona girelim 2’yi atalım en kötü korner bayrağının dibinde vakit geçirelim ilk yarı bitsin, olmaz!.. Savunmada top dolaştırdın da ne oldu, girdi araya Giresunlu oyuncu çaldı topu Eren’den tek topla ceza sahası içine ve olmayacak hamle ile penaltı kazandılar. Yazık valla, tek kelime ile yazık..

Golü yine duran bir toptan erken bulmuşsun, rakibinin üzerine gideceğine savunmaya çekilmişsin, orta sahada top tutamıyorsun, ileri de kontra yapamıyorsun, rakip Giresunspor her hattı ile bir kişiye neredeyse 3 kişi basıyor, o basan oyuncular sizin aldığınız paranın 3’de 1’i ile sezon başından beri ölümüne taktik disiplin altında oynuyorlar, aradaki fark demek ki yürek farkı, mesleğe saygı farkı, inanç farkı. Giresun takımı zor günler geçiriyor, geçtiğimiz aylarda ABD ’düzenlenen yardım gecesinde 87 Bin dolar topladı ve bu para Halk bankasına olan borca gitti. Yine geçtiğimiz günlerde tesislerde çalışan birçok çalışan emekçi maddi tasarruf nedeniyle işten çıkarıldı, kısaca zor günler yaşıyor ama dedim ya mesleğe saygı ve inanç var. Bizde ise bir eli yağda bir eli balda olan futbolcular belki de Giresunspor’a yardım gecesinde toplanan para kadar bir akşam da bazı oyuncular özel gecelerde para harcıyorlar.

Demem o ki bazı şeyler para ile olmuyor. Bu sezon bunu yaşadık, takım olamadık. İlk 2 hoca Bülent ve Hamza ile boşa kürek çektik, şimdi ki hocamız Bülent Korkmaz ile ilk 2 maçta sıfır çektik, geri kaldı 10 hafta ne olur? ..

Olursa futbol mucizesi olur ama bu takıma bir şok lazım, bazı oyuncular üzerine bir şok lazım. Bunu bu sezon yönetim yapmadı ve hep hocalara bilet kesildi, futbolcular el üstüne tutuldu, bu takıma son düzlük öncesi kuvvetli bir şok verilmeli, bazı isimler kadro dışı bırakılmalı ve hemen bu hafta yapılmalı, birde bunu deneyin bak göreceksiniz çok şeyler değişecek.



Çok Okunanlar

2024-10-19 17:37:11