Yerel >> Ajans 53


ALTI KÖŞELİ MUHALEFET


Link [2022-02-15 17:54:20]



ALTI KÖŞELİ MUHALEFET 

 

Yuvarlak bir masa etrafında buluşan siyasilerden  Kılıçdaroğlu halen bir çok CHP’linin dahi aday olmasını istemediği bir isim. Ekrem İmamoğlu etkisi devam ediyor. Kılıçdaroğlu  Madımak’tan sorumlu tuttuğu Temel Karamollaoğlu, oldukça büyük bir kesim ve kendisi tarafından faili meçhullerden sorumlu tutulan Meral Akşener, Suriye savaşından sorumlu tutulan Ahmet Davutoğlu, ekonomik krizden sorumlu tutulan Ali Babacan, hiç kimsenin tanımadığı Gültekin Uysal’la Erdoğan’ı devirmek için bir araya geldi.  

Bir büyük cümleye bile sığmayan muhalefet tek başına 35-50 bandında gezinen Recep Tayyip ERDĞAN’ı alaşağı edecek! 

Türkiye’deki siyasi yelpazenin hiçbir yerinde olmak istemeyen HDP, ülkemizin bölünüp parçalanmasını hayal eden HDP oyları olmadan yüzde 50’ye yaklaşamayan 6 köşeli muhalefet HDP’nin sol bir üçüncü ittifakla mutabakat sağladıktan sonra yedinci köşe olarak bu masaya dahil edilmesi ne götürür ne getirir belli değildir! 

Bu yedi köşeli yedi benzemez renk ülkeye nasıl katkı sağlayacak? Ki seçimi kıl payı kazama ile meclis aritmetiği güçlendirilmiş Parlamenterliğe dönüş imkânı vermeyeceği biliniyor! Yıllar alabilecek, üst üste seçimler yaşanacak bir kaos ortamı devasa sorunlarımıza asla merhem olmayacaktır! 

20 yıllık Ak Parti iktidarı altyapı yatırımlarında muazzam gelişmeler sağladı. Yapılan bunca işe en büyük eleştiri açık ve şeffaf olmayan ihalelerdir. Satın alma yönetmeliğinde yapılan değişiklikler bu imkanı verdi ama hesap vermeyi de öteledi! Hükümeti zan altına bırakan aceleci tutum belli ki Ak Parti iktidarının başını ağrıtmaya  devam edecek, fakat bu iktidardan kesin şekilde düşeceği manasına gelmiyor. Yapılan tarafsız değerlendirmeler, anketler düşüşleri işaret etse de muhalif kanadın hanesine artı olarak yansımıyor. Gri bölgede toplanan karasız oyların büyük bir bölümü siyasi tecrübesi zirvede olan Erdoğan’a gidecek gibi duruyor! 

Bugün yaşadığımız olumsuzlukların hepsinin İktidardan kaynaklanmadığı, uluslararası sitemde meydana gelen Pandemi dalgalanmalarından kaynaklandığı gerçeğini milletimiz dikkate alırsa bilmem kaçıncı zaferine Erdoğan çok yakındır. 

2021 sonunda etkisi zirve yapan çalkantıların temelinde 20 dolarlardan 100 dolarlara tırmanan petrol fiyatlarının büyük etkisi bilinmektedir. 

Öte yanda yeni bir söylem, yeni bir umut vaat etmekten uzak muhalefet, hala adayını belirleyememiş durumdadır. Seçime 16 ay gibi uzun bir zaman olması bu açmazı gölgeleyemez. 

Millet kiminle devam edeceğini görmeli, neye rağmen iktidarı değiştireceğini bilmelidir. 

Selam ve dua ile… 



Çok Okunanlar

2024-10-19 19:44:28