Yerel >> Ajans 53


AKVARYUMUN KİRLİ SUYU DEĞİŞİYOR!..


Link [2022-04-16 16:33:51]



 

AKVARYUMUN KİRLİ SUYU DEĞİŞİYOR!..

Çaykur Rizespor bu sezon bir deplasman maçından daha galibiyet ile dönemeyerek umutlarını 1 – 1 tüketmeye devam etti.

Kayserispor deplasman maçı aslında bu sezon izlediğim deplasman maçları içinde en çok kazanmaya yakın tarafın bizim olduğu bir maçtı ama yine olmadı. Kazanmak derken sakın yanlış anlaşılmasın öyle çok üstün oynadığımız saha içi oyun organizasyonunu çok iyi yapan , müthiş kontrataklara çıkan ve kanatları arı gibi işleyen bir takımında bahsetmiyorum. Dün Kayseri’de sadece Bülent Korkmaz’ın takımı eski maçlara göre biraz daha savunmada akıllı işler yaptılar o kadar. Zaten maçın ikinci devresinde neredeyse bedava gol ile 1 – 0 öne geçtiğimiz maçta maalesef bir pozisyonda savunma uyuya kaldı ve golü yedik maçta 1 – 1 sona erdi.

Oysa ki..

SAĞBEK DEVREMÜLK GİBİ OLDU!..

Kayserispor takımı ligde ipe un sermiş her şeyi ile hafta içi oynayacağı Türkiye Kupasına odaklanmış. Sen bir yıla yakın deplasmanda galibiyetin yok ve evinde lig birincisi ve ikincisini mağlup etmişsin buraya gelmişsin. Bu maç senin ölüm kalım maçın ama maalesef çok ama çok kötüyüz. Hocanın seçimleri defolu, oyuncular bitse de gitsek havasında, kimse saha içinde risk almıyor, zorlamıyorlar bile. Geçen sezon sende olan ve Morozıuk’un sağ bekte alternatifi olan sağ bek Onur Bulut bizim sol kanadı otoban yaptı, durdu. Düşünün sevgili Rizesporlular, geçen sezon 3 sağ bekin vardı bu sezon koca bir sezon 36 yaşında Gökhan Gönül ile o mevkii doldurmak istedik haliyle olmadı, rotasyonda, Boyd, Piri, Umar, Sabo, Fabricco .. gibi isimler “devre mülk” olarak kiraladık ama bir türlü sağ beke “tapulu” bir orijinal sağbek alamadık!.. Bu bile bu takım küme düşer dedirten bir futbol akıl tutulması ile eş değer olaydır.

 

MAME THİAM ALINMAZ MI ?..

Gelelim sezon başına. Bu ülkenin futboldan anlayan ve memleketi Rizespor sevdası ile yakından ilgilenen Cumhurbaşkanı Erdoğan ne dedi? ; “ Bakın Fenerbahçe’de Thiam diye hem forvet hem kanat oynayan oyuncu boşa çıktı, bu oyuncuyu Rizespor alsın” dedi. Kim dedi? Cumhurbaşkanı Erdoğan dedi.  Başkan Kıran derhal işlemleri başlattı ama bundan önce sezon başında aldığı 6 takımı anormal doldur boşalt transferi ile anasını ağlatan Bülent Uygun efendi aldırmadı. Neden ? çünkü, Thiam transferi kendi çalıştığı menajer üzerinden Rizespor’a gelmeyecek, dolayısıyla olmaz, kimi aldırdı o bölgeye? Katar liglerinde yatmış Brezilya’yı “çakma” Ronaldo Mendes aldı. Tabi bu arada Mame Thiam için ;” Sorunlu, müzmin sakat.. “ gibi fişlemeleri yaparak o transfer defterini bir güzel kapattı. Sonuç, bu sezon Fenerbahçe’den Kayserispor’a gelen Mame Thiam , Kayseri takımına üst düzey katkı verirken, onu almayıp, çakma Ronaldo’yu alan Rizespor ise yerlerde. Bazı transferler fırsat transferlerdir. Sezon başı ayağına gelen Thiam alınmaz mı? Al bir kere tek başına seni ligde tutar. Geçmişten örnek vereyim. Bir devre arası transferi Atıf geldi, lig sonuncusuydun ligde kaldın o sezon katkı verdi sana. Çünkü kalite. Bir Lua Lua devre arası geldi ve ligde kaldın. Bir Cernat, alt ligde devre arası geldi ve şampiyon yaptı Rizespor’u..  

ZORDUR RİZESPOR’U TUTMAK!..

 Çaykur Rizespor’da bu tip transfer hikayeleri bitmez. Transferden transfere poz veren isimler değişir ama yapılan yanlışlar bitmez. Zordur Rizespor’u tutmak, sadece yeşil -mavili renklere gönül vermek. A.Ş döneminde çıktık ve sadece düşmemeye defalarca oynadık. Şöyle bakıyorum bizimle birlikte 2013’de süper lige çıkan bir Konyaspor gibi birkaç kez Avrupa yapsak, bir iki kupa kaldırsak dokunmayacak, küme düşmek acı vermeyecek bana ve benim gibilere ama yok.  Bundan daha acısı transferde bu kadar para harcadın ama sattığın oyuncu bir ikiyi geçmiyor.  Yani para kazandığın oyuncu bir Ali Adnan birde Vedat Murig diyelim.

AKVARYUMUN BULANIK SUYU!..

Bu sezon gerçekten yazmaktan yoruldum, eleştirmekten yoruldum. Bu kadar kalitesiz ve aldığı paranın karşılığını vermeyen bir oyuncu grubunu yazmak, yorumlamak insanı üzüyor. Elbette bu sezonun günahı ile sevabı ile Başkan Tahir Kıran ve yönetiminin. Sayın Başkan Kıran gereğini yapar. Belki yıllar sonra Başkan Kıran’a ülke futbolu adına çok teşekkür edeceğiz. Bu kirli hakemler, bu emek hırsızlarını Başkan Tahir Kıran düğmeye basması ile, konuşması ile temizlendi. Bu bir milattadır. Bu bir ülke futbolunda devrimdir. Temizlik adına belli ki bizi yediler ama yıllardır “akvaryumun  bulanan kirli suyunu” değiştirmek , akvaryuma temiz su çekmek ve balıkları değiştirmek Tahir Kıran’a nasip oldu, o bu işe ön ayak oldu.  Bizden de gitti ama onlardan çok daha fazlası gitti!.. Bu iş burada bitmeyecek, asıl depremler lig sonunda olacak. Bu işe bence son noktayı Recep Tayyip Erdoğan koyacak.



Çok Okunanlar

2024-10-19 11:28:30