Haber >> Sağlık >> Artı Gerçek
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, günlük koronavirüs verilerini paylaştı.
Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü, Türkiye'de bugüne kadar maymun çiçeği vakası görülmediğini açıkladı.
İzmir Tabip Odası Başkanı Kaynak, hekimlerin maddi olarak çok zor durumda ve depresyonda olduğunu belirterek, bu yılın ilk döneminde yüzlerce hekimin yurt dışına gittiğini duyurdu.
Sağlık Bakanlığı güncel koronavirüs verilerini paylaştı. Buna göre son 24 saate koronavirüs nedeni ile 3 kişi yaşamını yitirdi, b 264 kişinin ise Kovid-19 testi pozitif çıktı.
Maymun çiçeği virüsüne ilişkin TTB tarafından yayınlanan açıklamada “Maymun çiçeği hastalığının halk sağlığı açısından önemi hafife alınmamalıdır” denildi.
Maymun çiçeğinin Covid-19’dan farklı bir şekilde yayıldığını belirten WHO, 50 vakanın incelendiğini belirtti.
Çin'de Omicron varyantının tetiklediği COVID-19 salgınının kontrol altına alınmaya çalışıldığı Şanghay'da, 18 Nisan'dan bu yana ilk kez can kaybı yaşanmadı.
Tekirdağ'da son günlerde ishal, kusma ve mide bulantısı şikayetleriyle hastanelere başvuran çocuk sayısında arttığını söyleyen Dr. Mustafa Doğan, 'El hijyenine dikkat edin' uyarısı yaptı.
Genetik faktörlerin yanı sıra, yaş alma, aşırı stres, sağlıksız beslenme ve uykusuzluğa bağlı oluşan gözaltı morluklarıyla ilgili şikâyetler, pandemiyle birlikte daha da arttı.
Ülkede maymun çiçeği virüsüne yakalananların sayısının 20'ye yükseldiğini açıklayan İngiltere Sağlık Bakanı Sajid Javid, "Virüse karşı etkin aşılardan daha fazla doz temin ettik" dedi.
ABD'de zührevi hastalıkları tespit edebilen kitlerin kullanımı, damgalanma korkusu yaşayan kişilerin test olabilmesine olanak sağlıyor. Bu testler yaygınlaşabilir.
ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri (CDC), dün yaptığı açıklamayla ülkede çocuklara bulaşan ve kaynağı bilinmeyen akut hepatit vakasının 180’e ulaştığını duyurdu.
Tayvan'da son 24 saatte 85 bin 356 yerel, 46 dış vaka tespit edildi; virüs nedeniyle 41 kişi öldü. Ada, 'virüsle yaşama uyum' stratejisine geçme kararı almıştı.
25 Nisan Dünya Sıtma Günü dolayısıyla açıklama yapan Prof. Dr. Davut Alptekin, hastalıkla ilgili verileri açıklayarak, sıtmanın görüldüğü ülkelere seyahat edenlere uyarılarda bulundu.
WHO, şimdiye kadar nedeni belirsiz hepatit virüsünün en az 169 çocuğa bulaştığını ve bir kişinin yaşamını yitirdiğini açıkladı.
Uzman Psikolog Nurseli Kavak, depresyonun toplumda en yaygın görülen psikolojik rahatsızlıklardan biri olduğunu söyledi.
Prof. Dr. İlhan, güz döneminde vakaların ne yönde gideceğini görerek bundan sonra koronavirüs aşısının nasıl işleyebileceği yönünde karar vermek en doğrusu olacağını belirtti.
Salmonella virüsünün çocuklarda tehlikeli sonuçlar doğurabileceğini belirten Prof. Dr. Besler, açıkta satılan gıdalar ve özellikle de hayvansal kaynaklı gıdaların tüketimine dikkat çekti.
İngiltere ve Avrupa, son olarak da İsrail'de gündeme gelen, 6 yaş altı çocuklardaki hepatit vakalarındaki ani artış nedeniyle, hem ECDC hem de DSÖ, aileleri bazı semptomlara karşı uyardı.
'Daha iyi hissetmek için akıllı telefondan tamamen vazgeçmek gerekmez.'
Son olarak İsrail'de gündeme gelen, özellikle 6 yaş altı çocuklardaki hepatit vakalarındaki ani artış nedeniyle Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) aileleri uyardı.
Resmi Gazete’ de yayınlanan Sağlık Uygulama Tebliği (SUT) düzenlemesi ile 6 ilaç geri ödeme listesine alındı.
Kentteki son salgın dalgasında 1 Mart'tan bu yana 443 bin 500 vaka görülürken son 4 günde 36 kişinin yaşamını yitirdiği doğrulandı.
ABD’de yapılan bir araştırma, elektronik sigaraların tüm organlarda iltihaplanmaya sebep olduğu sonucunu ortaya çıkardı.
Prof. Dr. Özlü, koronavirüs salgınından ders alınması gerektiğini belirterek, ‘Solunumsal enfeksiyon bulgusu taşıyan kişilerin mutlaka kendilerini 1 hafta evde izole etmeli' dedi.
Sağlık Bakanlığı'nın günlük açıkladığı verilere göre 3 bin 668 yeni vaka tespit edildi.
Dünyada hızla yayılan ‘gizemli’ hepatit virüsü İsrail’de 12 çocukta görüldü.
TTB, yaptığı açıklamada '30 Ocak’tan 19 Nisan'a kadar resmi rakamlara göre Covid-19 nedeniyle 11 bin 565 kişi ölmüştür. Ne yazık ki salgın, Sağlık Bakanı ‘bitti’ dediğinde bitmiyor' dedi.
Sağlık-Sen 'Sağlıkta Şiddet Raporu'nu yayımladı. Buna göre mart ayında 38 sağlık çalışanı şiddete uğrarken saldrıganların 14'ü hakkında hiçbir işlem yapılmadı.
Covid-19 vakalarındaki düşüşü değerlendiren Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Şener, 'post Covid' sendromuna dikkat çekti. Şener, her 10 Covid hastasından 1'inde rastlanıldığını söyledi.
İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Öztürk, lokmalarını yeteri kadar çiğnemeden yutan, çok hızlı yemek yiyenlerin obezite riskiyle karşı kaşıya kaldıklarını da vurguladı.
Prof. Dr. Nüket Sivri, mikroplastiklerin bazı organizmaların ölümüne neden olabildiğini belirterek “İnsan sağlığına etkileri, yanıtlanması en zor soru” dedi.
Bilim Kurulu üyesi son 15 günde yoğun bakıma koronavirüs hastası alınmadığını açıkladı.
Cinsel Sağlık, Üreme Sağlığı ve Hakları Platformu (CİSÜ) adına açıklama yapan Pozitif-iz Derneği kurucu üyesi Çiğdem Şimşek, son yıllarda yeni HIV olgularının hızla arttığına dikkat çekti.
Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, "Türkiye’de açıklanan vaka sayıları gerçeği yansıtmıyor" dedi. Prof. Dr. Ahmet Saltık ise, "AK Parti iktidarı ve Sağlık Bakanlığı kumar oynuyor" açıklamasını yaptı.
Mersin Tabip Odası üyesi Ayşe Jini Güneş, sağlıkta şiddeti gösteren Beyaz Kod bildirim sayısının 2020’de 11 bin 942 iken; 2021 yılında 29 bin 826’ya yükseldiğini belirtti.
Düzenli kan bağışı yapan kişilerde PFAS'in azaldığı görüldü.
Bilim Kurulu Üyesi Necmi İlhan önümüzdeki hafta yapılması beklenen Bilim Kurulu toplantısıyla ilgili konuştu.
Kapalı ortamların ve aile toplanmaların halen riski olduğunu belirten Prof. Dr. Tevfik Özlü, ‘Açık havada maske kullanmanın artık bir anlamı kalmadı’ dedi.
Ölümlerin en sık görülen nedeninin kalp ve damar hastalıkları olduğunu belirten Prof. Dr. Başer: Vücudun ihtiyaç duyduğu kaloriden fazlasını almak kalp damar sağlığını olumsuz etkiliyor.
Prof. Dr. Tevfik Özlü, pandemi bir gün gelip hayatımızdan bütünüyle çıkacak veya bu virüs tümüyle kaybolup gidecek diye beklemek çok gerçekçi olmadığını belirtti.
Sağlık Bakanlığı’nın her zaman iyimser bir tablo çizmeye gayret ettiğini belirten Fincancı ‘Yaygın test uygulanmıyor. Temaslı bildirimleri neredeyse hiç yapılmıyor’ dedi.
Sağlık Bakanlığı güncel koronavirüs tablosunu paylaştı.
30 ilde 30 bin kişiyle yapılan çalışmayı anlatan Gündüz, beslenme bozukluğunun iyileştirmeyi geciktirdiğini ve ölüm oranını ciddi oranda arttırdığını belirterek tedbir çağrısı yaptı.
Sağlık Bakanlığı yeni vakaları açıkladı.
Profesör Nerses Bebek, Covid-19'u çok ağır geçirenlerde sonradan başlayan nörolojik bulgular nedeniyle bu kişilerin epilepsi hastası adayı olabildiğini belirtti.
WHO'ya bağlı kuruluş tarafından yayımlanan rapora göre; meme kanserindeki artış akciğer kanserini geride bırakarak en çok görülen kanser türü oldu.
İsveç’deki araştırmaya göre özellikle yoğun bakımda tedavi gerektiren ağır Covid sonrası, akciğerde pıhtı riskinin normalden 290 kat, hafif hastalık sonrasıysa yedi kat fazla olduğu görüldü.
Sağlık Bakanlığı koronavirüs günlük verilerini paylaştı.
Türkiye sağlık harcamaları açısından 38 OECD ve AB ülkesi arasında son sırada yer alıyor. Sağlık için en çok parayı ABD harcıyor.